Kolinda: Ako je gazio hrvatsku zastavu, Šešelj treba biti kažnjen

Foto: Hina
 
"SRBIJA sada mora utvrditi je li Vojislav Šešelj zaista učinio to što kaže da jest, a u slučaju da se utvrdi kako je zaista gazio hrvatsku zastavu, trebao bi biti adekvatno i kažnjen", rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas tijekom obilaska otoka šibenskog arhipelaga i priobalja Šibensko-kninske županije u koju je privremeno izmjestila svoj Ured.
 
Nakon obilaska otoka Žirja i Prvića, predsjednica je prokomentirala incident koji je u Skupštini Srbije jučer izazvao ratni zločinac Šešelj gazeći hrvatsku zastavu, a zbog kojeg je izaslanstvo Hrvatskog sabora prekinulo posjet Srbiji.
 
"U slučaju da se utvrdi kako je Šešelj uistinu gazio hrvatsku zastavu, trebao bi biti adekvatno kažnjen", kazala je Grabar-Kitarović.
 
Tijekom Vučićevog posjeta Hrvatskoj nije spaljena srpska zastava
 
"Jučerašnji incident narušio je odnose Hrvatske i Srbije", dodala je i izrazila nadu da to neće izazvati dodatno verbalno nasilje te da neće biti drugih posljedica.
 
Također, poručila i kako ne zna tko je srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću rekao da je tijekom njegovog boravka u Hrvatskoj zapaljena srpska zastava, ali da to nije istina i kako to može potvrditi i veleposlanstvo Srbije u Hrvatskoj.
 
Sastala se s obiteljima poginulih vatrogasaca 
 
Predsjednica se dotaknula i sastanka s obiteljima vatrogasaca poginulih na otoku Kornatu, s kojima se susrela jutros u Šibeniku, međutim nije željela reći o čemu je razgovarala s njima, uz poruku da ne želi iznevjeriti njihovo povjerenje te kako joj je žao što se država nije ispričala zbog boli koju su proživjeli.
 
Sve to poručila je s otoka Prvića u šibenskom arhipelagu koji je posjetila nakon obilaska Žirja, gdje se upoznala s problemima otoka.
 
''Moramo puno više učiniti za naše otoke, jer vidimo da život na njima nije lak, ali isto tako vidimo da su predivni i da bi uvjeti života mogli biti bolji kad bismo se više potrudili'', kazala je uz napomenu da se obvezala Žirjanima do kraja godine pomoći u uvođenju struje i vode na dio otoka.
 
U nastavku dana predsjednica će obići Tribunj, Betinu i Općinu Murter-Kornati, čime će biti završen njezin boravak u Šibensko-kninskoj županiji u koju je privremeno izmjestila svoj Ured.

Pročitajte više