Instagramuša koja je švercala kokain dobila osam godina zatvora

Screenshot: Instagram 

KANADSKA Instagram zvijezda koja je pokušala prokrijumčariti kokain vrijedan milijune dolara u Australiju na egzotičnom krstarenju, idealnom za društvene mreže, osuđena je na osam godina zatvora. 
 
Roberge (24), koja je uhićena na ljeto 2016. kad ju je policija uhvatila na kruzeru s čak 95 kg kokaina, prihvatila je nagodbu s australskim tužiteljstvom. 
 
Roberge i njena prijateljica Isabelle Lagace popratile su cijelo krstarenje na Instagramu, objavljujući glamurozne fotografije i hvaleći se svojim prekooceanskim putovanjem, iako su u isto vrijeme pokušavale prokrijumčariti drogu. Kruzer MS Sea Princess pristao je na putovanju u 17 luka u 11 različitih zemalja. 
 
 
Prošle 11 zemalja na kruzeru s 95 kg kokaina
 
Kako javlja Washington Post, dvije Kanađanke na krstarenju su objavljivale fotografije iz SAD-a, Irske, Bermude, pozirale na Times Squareu u New Yorku, sunčale se na plažama, tetovirale se... A onda su uhvaćene u luci u Sydneyju. 
 
Roberge je rekla sudu da je bila eskort-dama i da je Andrea Tamina upoznala kao mušteriju 2015., nakon čega ju je vrbovao za krijumčarenje kokaina u Maroko sljedeće godine. Nakon toga ju je nagovorio na još jedan posao u lipnju, ponudivši joj 100.000 dolara. 
 
 
Roberge je, nakon što je uhićena, u medijima postala poznata kao Cocaine Babe. Prema nagodbi, odslužit će najmanje četiri godine i devet mjeseci u australskom zatvoru, bez mogućnosti uvjetnog puštanja na slobodu, nakon čega će biti deportirana u Kanadu. Legace je osuđena na sedam i pol godina, a osuđena je u studenom prošle godine.
 
Sutkinja: Sumnjam da joj itko sada zavidi
 
''Bila je zavedena životnim stilom i prilikama da objavljuje glamurozne fotografije na Instagramu iz cijelog svijeta. Htjela je da joj drugi zavide. Sumnjam da joj zavide sada'', zaključila je sutkinja Kate Traill. Roberge je briznula u plač prilikom čitanja presude. 
 
Policajci su našli 35 kg kokaina u njenoj kabini i još 60 kg u kabini koja je pripadala Andreu Taminu, bogatom Kanađaninu u šezdesetim godinama kojeg je Roberge opisala kao svog ''sponzora'' (sugar daddy).

Pročitajte više