Šestero mladića i djevojaka pljačkali starice u Slavonskom Brodu i okolici

Ilustracija: Pixsell/Igor Kralj

 
SLAVONSKOBRODSKA policija dovršila je istragu više kaznenih djela koje su dvojica 22-godišnjaka i 25-godišnjakinja počinili na području Oriovca, Oriovčića, Grabarja i Slavonskog Broda. 
 
"Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da su trojica počinitelja kaznena djela počinili na način da su u ponedjeljak, 16. travnja ove godine oko 12:30 i 13:00 sati ušli u otvorene kuće u Oriovčiću i Grabarju i da su od starijih ženskih osoba koje su bile same u kući (75 i 79-godišnjakinja), zatražili vode za piće te ih pitali imaju li plastičnih boca i starog željeza", priopćeno je iz policije. 
 
Dok je jedan od počinitelja odvraćao pozornost starica, ostala dvojica su iskoristila njihovu nepažnju te su im iz ormara i torbice otuđili novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Nakon toga trojica lopova su u Slavonskom Brodu, istog dana oko 13:30 sati, ušla u otvorenu kuću u kojoj se sama nalazila 93-godišnja starica te su od iste zatražile prazne boce i staro željezo. 
 
Nakon što im je ista odgovorila da nema ništa i potjerala ih iz kuće, otišla je do spavaće sobe provjeriti svoju ušteđevinu te kada je novac izvadila iz ormara, razbojnici su se vratili u kuću i jedan od njih je staricu odgurnuo rukama i iz ruke joj istrgnuo novac, nakon čega su se udaljili iz kuće s otuđenim novcem.  
 
Bježali od policije pa se zaglavili na iskopu
 
Nakon dojave o razbojništvu i s dobivenim opisom počinitelja, policajci su krenuli u potragu za njima. Kada su počinitelji primijetili da ih u vozilu prate policijski službenici, u Svačićevoj ulici počinitelji su s osobnim automobilom (u kojem su se nalazile i tri ženske osobe) pokušali obići kolonu pa su skrenuli na travnatu površinu na kojoj se gradi cesta i tu su se zaglavili na iskopu. 
 
Potom su se svih 6 putnika iz vozila dali u bijeg, a nakon čega su ubrzo od strane policijskih službenika sustignuti i uhićeni, četvero na području Slavonskog Broda, a kasnije i ostalih dvoje na području općine Staro Petrovo Selo. 
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je jedan od 22-godišnjaka tijekom mjeseca studenog 2017. godine u Oriovcu iz dvije obiteljske kuće ukrao mobitel 42-godišnjakinji i novčanik 43-godišnjaku u kojem su se nalazili osobni dokumenti i nekoliko stotina kuna. Za trojicom  počinitelja, kao i ženskim osobama koje su bile u društvu s njima, bilo je raspisano više potraga od strane više policijskih uprava zbog počinjenja više kaznenih djela i prekršaja. 
 
Uhićena šestorka poslana je na daljnje kriminalističko istraživanje.

Pročitajte više