VIDEO Uplakani dječak pitao Papu: Moj je tata bio ateist, je li u raju?

Screenshot: YouTube

PAPA Franjo družio se s vjernicima u župi Svetog Pavla od križa gdje je odgovarao na pitanja skupine djece o životu i vjeri, a jedno je iznenadilo sve prisutne.

U jednom je trenutku za mikrofon izašao dječak po imenu Emanuelle. Počeo je teško disati i nije mogao Papi postaviti pitanje.Ubrzo je briznuo u plač.

Papa je dječaka pozvao da dođe k njemu te da mu šapne pitanje na uho. Dječak je to uz pomoć jednog svećenika i učinio, a Papa ga je zagrlio.

Emanuele mu je tiho na uho postavio pitanje, a nakon što se dječak vratio na mjesto, Papa se obratio okupljenima.

"Njegov tata je bio dobar čovjek, krstio je djecu"

"Kada bismo samo mogli plakati kao Emanuele kada imamo bol u našem srcu... On plače za svojim ocem koji je umro i imao je hrabrosti to učiniti ispred nas, jer u njemu postoji ljubav. Njegov otac bio je ateist, ali on je svoje četvero djece krstio, bio je dobar čovjek. Lijepo je što sin za svog oca kaže da je dobar. Ako je taj čovjek mogao tako podići svoju djecu, onda je bio dobar čovjek. Bog je ponosan na tvog oca", rekao je papa Franjo.

Dječak je Papu pitao: “Je li je moj tata, ateist, na nebu?"

Papa je pred svima odgovorio: "Bog odlučuje tko ide na nebo! Kako je Božje srce reagiralo pred takvim ocem? Je li Bog napušta svoju djecu kada su dobra?", upitao je Papa prisutne koji su mu uglas odgovorili: “Ne!”

"Dakle, Emanuele, evo odgovora. Bog je sigurno bio ponosan na tvog tatu jer je jednostavnije vjerniku krstiti djecu nego osobi koja ne vjeruje. Boga je to zasigurno dojmilo. Pričaj sa svojim tatom, moli se svom tati. Hvala ti, Emanuele, na tvojoj hrabrosti", zaključio je Papa.

Pročitajte više