Ubojica vlastitih roditelja Tin Šunjerga reže se po tijelu u zatvoru

Foto: Facebook

ZA tri tjedna završava suđenje 20-godišnjem Tinu Šunjergi, koji je u ožujku prošle godine pištoljem ubio svoje roditelje u Čisti Velikoj u vodičkom zaleđu. Majku je ubio u autu, a oca u garaži.

Kako doznajemo od dobro upućenog izvora, Šunjerga se u zatvoru samoozljeđuje, zarezuje se po tijelu, a isto je radio i prije ubojstva roditelja. Isto nam je potvrdio i njegov odvjetnik.


Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru pod predsjedanjem sutkinje Sandre Radanović zatvorilo je suđenje za javnost, a koje je počelo početkom veljače, no kako doznajemo od odvjetnika Karla Surića, koji brani Šunjergu, 9. svibnja održat će se završni govori. Dokazni postupak je pri kraju, stoga bi njegovom klijentu uskoro trebala biti izrečena presuda.

Tijekom suđenja je saslušano desetak svjedoka, a kako nam je Surić rekao, sud je odbio dokazni prijedlog obrane da se izvrši još jedno psihijatarsko vještačenje.

Razlikuju se nalazi psihijatarskog vještačenja iz Vrapča i Centra za socijalnu skrb

"Psihijatarska bolnica Vrapče provela je psihijatarsko vještačenje nad Šunjergom i zaključili su da je on tijekom ubojstva svojih roditelja bio potpuno ubrojiv. S druge strane Centar za socijalnu skrb Šibenik, odnosno njihov tim koji se sastoji od pravnika, socijalnih radnika je ocijenio Šunjergine obiteljske i socijalne prilike, kao i njega samog i njihova je procjena bitno drugačija od psihijatarskog nalaza iz Vrapča. Stoga smo mi predložili da se provede još jedno psihijatarsko vještačenje, međutim sud je to odbio jer su zaključili da je nalaz Vrapča dovoljan i da su oni dobro odradili posao", rekao je odvjetnik Surić u razgovoru za Index.


To navodi na zaključak da će se sudsko vijeće prikloniti sudskom vještačenju da je Šunjerga bio ubrojiv.

Kao što smo već naveli Šunjerga se u zatvoru samoozljeđuje, zarezuje se po tijelu, a isto je radio i prije ubojstva roditelja.

"Šunjerga nikad nije bio u psihijatarskom tretmanu"

Pitali smo njegovog odvjetnika o tome, na što nam je potvrdio da je bilo samoozljeđivanja, no nije mogao otkrivati nikakve detalje.

"Ono što mogu reći je da Šunjerga nikad nije bio u psihijatarskom tretmanu. Nikad nije bio adekvatno tretiran od strane stručnih službi jer nije ni bio upućen u ikakav tretman pa sve upućuje na to da su problemi samo eskalirali", rekao nam je odvjetnik.

Surić nam je još rekao da Šunjerga prije ubojstva nikad nije bio agresivan niti je prema ikome bio nasilan.

Što je onda Šunjergu navelo na tako monstruozan čin, ostaje nepoznanica, no kako doznajemo, izrazito je mrzio roditelje.

Hoće li dobiti maksimalnu kaznu zatvora?

U Hrvatskoj je trenutno na snazi Kazneni zakon po kojem je maksimalna zatvorska kazna 40 godina zatvora. Hoće li Šunjerga dobiti toliko ili će mu sudsko vijeće dati manju kaznu, trebali bismo doznati u roku mjesec dana.

Za kraj još podsjetimo kako Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku Šunjergi stavlja na teret da je 25. ožujka 2017., između 14,30 i 17,00 sati, ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda.


Dok su obavljali radove u jednom polju na području Čiste Velike, Šunjerga je roditeljima rekao da ide do kuće vratiti psa i usput dovesti prijatelja da im pomogne raditi, a zapravo se po prethodno stvorenom planu da ih taj dan ubije, uputio do obiteljske kuće uzeti iz sefa očev pištolj.

Majku ubio u autu, oca u garaži

Nasilno je otvorio sef i uzeo pištolj marke 'Crvena zastava', a onda nazvao prijatelja i, lažući mu, pozvao ga da zajedno idu u Šibenik. Momak je na to pristao, a kako je Šunjerga tražio da prvo odu u polje, zaputili su se na tu lokaciju i tamo zatekli samu majku jer je otac nešto prije iz polja otišao kući. Majka ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo u kojem je Šunjerga sjeo na stražnje sjedalo, odmah iza majke kojoj je oko 16,30 sati tijekom vožnje sin uperio pištolj u glavu i ubio je.

Učinio je to bez ikakve naznake, dok je majka razgovarala s njegovim prijateljem. Izvukao je pištolj iz pojasa hlača i ispalio majci metak u potiljak glave. Povlačenjem ručne kočnice zaustavio je automobil, a njegov prijatelj pobjegao je kad je vidio da je ovaj pucao na rođenu majku. Šunjerga se s tijelom nesretne žene u vozilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i beživotno tijelo žene propucane u glavu, a onda se u namjeri da ubije i oca, pješice vratio do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj gdje je oko 17 sati, s planom da ubije, ušao u garažu u kojoj se nalazio njegov otac, inače policijski službenik. Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, Šunjerga je prvo u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine, a potom hladno, dok su pričali o nekakvim ključevima, hicem iz pištolja ocu ispalio metak u predjelu potiljka glave.
 

Pročitajte više