Marić: Odazvat ću se pozivu Povjerenstva za sukob interesa

Foto: Hina

MINISTAR financija Zdravko Marić rekao je da će se odazvati na poziv Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i na javnoj sjednici sljedećeg tjedna odgovarati na pitanja o njegovom eventualnom sukobu interesa u slučaju Agrokor.

"Poštujem sve institucije Republike Hrvatske, tako i Povjerenstvo. Kao što sam i do sada na sve njihove upite odgovarao u predviđenom roku, tako ću se i na ovo odazvati", rekao je Marić odgovarajući na pitanja novinara uoči užeg kabineta vlade.

Javna sjednica

Upitan treba li se sučeliti s predsjednikom Mosta nezavisnih lista Božom Petrovom, kazao je da će se sve još vidjeti. "Ne bih to komentirao, bit će javna sjednica kako je najavljeno, gdje ću iznijeti i ono što sam pisao i javno govorio", kazao je.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobi interesa Nataša Novaković najavila je gostujući na televizijama N1 i Nova TV da će se sljedećega tjedna održati javna sjednica na koju su pozvani ministar financija Zdravko Marić, te čelnik Mosta Božo Petrov i drugi "koji imaju saznanja" o činjenicama koje bi trebale razjasniti je li Marić na sastancima s menadžmentom Agrokora prije postavljanja izvanredne uprave iznosio rješenja kako da se država uključi i osigura likvidnost. Marić, koji je jedno vrijeme u Agrokoru bio izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala, više puta je rekao da se kao ministar izuzeo od donošenja ikakvih odluka o Agrokoru, te da nije u sukobu interesa.

Pročitajte više