Policija sinoć obilazila kuće aktivista koji brinu za migrante, što se to događa?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

JUČER u poslijepodnevnim satima organizacije Are you Syrious? i Centar za mirovne studije najavile su izvanrednu press konferenciju tvrdeći kako Ministarstvo unutarnjih poslova grubo pritišće odvjetnički ured koji štiti prava izbjeglica kao i aktiviste i aktivistkinje organizacija koje pružaju pravnu i humanitarnu zaštitu izbjeglicama.

Nekoliko sati nakon toga, točnije u večernjim satima, na svom Twitter profilu CMS je objavio kako policija dolazi u njihove kuće te ih obavještava da su pozvani na obavijesni razgovor danas u 10 sati u Heinzelovu.

Za isto vrijeme najavljena je i njihova pressica koju ćete moći pratiti na Indexu.

"Zadnjih 10 dana naše organizacije i odvjetnici su pod intenzivnim pritiskom MUP-a čije metode vršenja pritisaka narušavaju vladavinu prava u Republici Hrvatskoj kao i neka od temeljnih prava, ne samo izbjeglica već i građana RH. Također ćemo se osvrnuti na situaciju u kojoj se nalazi obitelj poginule djevojčice Madine, poglavito nakon izdavanja privremene mjere Europskog suda za ljudska prava, kao i na uvjete drugih obitelji u detenciji u Tovarniku. O navedenom će govoriti:

Ivo Jelavić, Odvjetničko društvo Jelavić i partneri
Sanja Bezbradica Jelavić, odvjetnica obitelji djevojčice Madine
Tajana Tadić, Are You Syrious?
Gordan Bosanac, Centar za mirovne studije", objavili su iz Centra za mirovne studije.

Policija je na svom Twitter profilu objavila jutros da su tri osobe primile poziv iza 16 sati, a da je konferencija sazvana nakon toga. No, redakcije su poziv na press konferenciju dobile ujutro vecć u 10.30 sati. Što policija skriva?

Pročitajte više