Kolinda se u Šibeniku sastala s ratnim veteranima

Foto: Hrvoje Jelavić/ Pixsell

PREDSTAVNICI veteranskih udruga s područja Šibensko-kninske županije rekli su nakon sastanka s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović kako su je izvijestili da je u toj županiji najmanji broj suicida veterana u cijeloj Hrvatskoj, ocijenivši da ta činjenica govori o dobrom radu udruga; iznijeli su prigovor zbog toga što veterani nisu dobro informirani o mogućnostima liječenja u Općoj i veteranskoj bolnici u Kninu, a pohvalili su odnos sa šibenskom gradskom upravom.

"Predsjednica je bila iznenađena što u Šibensko-kninskoj županiji ima najmanji broj suicida branitelja u cijeloj Hrvatskoj, što je nama na diku. To je potvrda rada svih udruga i svih onih koji pomažu rad udruga. Na sastanku smo prigovorili na neinformiranost o Veteranskoj bolnici u Kninu i mi kao predstavnici udruga tražimo sastanak s ravnateljem bolnice da dobijemo potpunu informaciju tko, kada i kako može doći u bolnicu i na koji način se mogu liječiti", rekao je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije Branko Smrček.

Dodao je i da mu se sviđa ovakav način rada predsjednice zato što im predsjednica iz prve ruke može postaviti pitanje.

Vojni invalidi dobili šest stanova


Predsjednik HVIDRA-e Šibensko-kninske županije Mladen Erak je pred predsjednicom Republike posebno htio pohvaliti odnos s Gradom Šibenikom koji će sufinancirati kupnju šest stanova iz Programa društveno poticajne stanogradnje na Šubićevcu.

"Na sastanku smo pohvalili Grad Šibenik jer nam je dodijeljeno šest stanova za stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida, što se nije dogodilo zadnjih 20 godina u Šibeniku. Ukazali smo i na problem Veteranske bolnice u Kninu i zatražili pomoć za dodjelu prostora za spomen-sobu hrvatskim braniteljima na Baldekinu jer imamo čvrsto obećanje premijera da će se to realizirati, a još se nije realiziralo. Spomenuli smo i zapostavljanje spomen-obilježja na Šibenskom mostu", kazao je Erak i dodao da misli kako će im predsjednica pomoći u rješavanju navedenih problema.

Sastanku s predsjednicom, koja je privremeno na tri dana premjestila svoj Ured u Šibenik,  prisustvovali su predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije, županijske HVIDRA-e, Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Jastrebovi, županijske podružnice Udruge veterana ZNG IV. brigade, Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije, Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Grebaštica i Udruge veterana oklopne mehanizirane bojne 113. šibenska brigada HV-a Cobra.

Pročitajte više