Piše: Hina | 17.04.2018. 14:00

Rusija: Gdje su dokazi o našem hakerskom napadu?

Foto: EPA

KREMLJ je kazao kako ne razumije na temelju čega Britanci i Amerikanci tvrde da Rusija provodi globalni obavještajni kibernetički napad.

Sjedinjene Države i Velika Britanija u ponedjeljak su objavile rijetko zajedničko upozorenje na ruski zlonamjerni kibernetički napad na njihova državna tijela i infrastrukturu koja izvode hakeri uz potporu ruskih vlasti koji su zarazili računalne rutere širom svijeta ciljajući vladine agencije, poslove i ključnu infrastrukturu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazao je novinarima da London i Washington nisu ponudili nikakve dokaze za svoje tvrdnje.

Mete napada

"Mete zlonamjernog kibernetičkog napada su uglavnom vlade i organizacije privatnog sektora, opskrbljivači ključnih infrastruktura i pružatelj internetskih usluga", objavili su u ponedjeljak u zajedničkom priopćenju britanski National Cyber Security Center, američki FBI i ministarstvo unutrašnjih poslova.

Priopćenje upozorava i pružatelje internetskih usluga kao i korisnike, ali ne navodi pojedinosti o datumu i obujmu tih zlonamjernih akcija.

Objava tog priopćenja stiže u napetom ozračju između dviju zemalja i Rusije.

Washington i London su napali sirijski režim, saveznika Moskve, a London optužuje Moskvu da je na engleskom teritoriju otrovala bivšeg ruskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer Juliju Skripal.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE