OBDUKCIJA POTVRDILA Dječak u Koprivnici se utopio u bazenu

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

OSMOGODIŠNJI dječak koji je u nedjelju preminuo na Gradskim bazenima u Koprivnici utopio se, potvrdio je za Podravski.hr Dražen Laljek, glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke.
 
>> DETALJI TRAGEDIJE U KOPRIVNICI Dječak koji se utopio u bazenu uopće nije bio plivač?
 
>> TRAGEDIJA U KOPRIVNICI 8-godišnji dječak se utopio u bazenu, otac je iz kafića čuo ljude kako vrište
 
Stigli nalazi obdukcije
 

Stigli su rezultati obdukcije koja je pokazala da je smrt nastupila od posljedica utapanja. Nikakvih drugih ozljeda nije bilo na dječakovom tijelu, pa ništa ne upućuje na to da se možda udario ili izgubio svijest. Prema izjavama nekih očevidaca, nitko nije vidio da dječak maše rukama ili traži pomoć.
 
Sad je posve sigurno da se mogu očekivati kaznene prijave protiv odgovornih ljudi na bazenima. Pod posebnom istragom su spasilačka služba i odgovorni na Gradskim bazenima, piše Podravski.hr. Obdukcija je obavljena na patologiji Opće bolnice u Koprivnici, no uzorci tkiva poslani su i u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb.
 
Dječak navodno nije bio plivač
 
Podsjetimo, osmogodišnjak je u nedjelju bio na proslavi dječjeg rođendana u skupini od osam vršnjaka. Na njih su pazile dvije animatorice i voditeljica proslave rođendana, a tamo je bio i spasilac. Dječak se utopio u takozvanoj umjetnoj, brzoj rijeci, uskom dijelu bazena koji podsjeća na riječno korito u kojemu voda malo jače struji.
 
Riječ je o rekreacijskom bazenu u kojem se mogu kupati i neplivači jer je voda u cijelom bazenu dubine najviše do 130 centimetara. Prema tvrdnjama očevidaca, djeca su krenula u brzu rijeku i nitko nije primijetio da je dječak potonuo. Izvori bliski istrazi otkrili su da dječak navodno nije bio plivač već plutač. Jesu li organizatori rođendana to znali, još nije poznato.
 
Reanimirali ga sat vremena
 
Malo kasnije pronašao ga je plivač i odmah izvadio iz vode. Spasilac na bazenima nesretnog je dječaka odmah krenuo reanimirati, a pozvana je i hitna pomoć čiji su liječnici također reanimirali dijete, gotovo sat vremena. Nažalost, dječaku nije bilo spasa.
 
Policija je jučer najavila da će detaljno pregledati sve snimke kamera na bazenima i obaviti razgovore s očevicima koje još nisu uspjeli ispitati. Kamere na bazenima trebale bi otkriti kako se točno sve dogodilo i što je prethodilo tragediji.

Pročitajte više