Piše: Hina | 16.04.2018. 22:54

SAD i Britanija upozorili na novi ruski kibernetički napad

Ilustracija: Hina 

SJEDINJENE Države i Velika Britanija su odaslale rijetko zajedničko upozorenje na ruski zlonamjerni kibernetički napad na njihove administracije i infrastrukture. 
 
"Mete tog zlonamjernog kibernetičkog napada su uglavnom vlade i organizacije privatnog sektora, opskrbljivači ključnih infrastruktura i pružatelj internetskih usluga", objavili su u zajedničkom priopćenju britanski National Cyber Security Center, američki FBI i ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Upozorili korisnike internetskih usluga
 
Priopćenje upozorava i pružatelje internetskih usluga kao i korisnike i navodi istraživačke organizacije o kibernetičkoj sigurnosti, ali ne navodi pojedinosti o datumu i obimu tih zlonamjernih akcija.
 
"Sadašnje stanje američkih i britanskih mreža, uz kampanju ruske vlade za korištenje tih mreža, prijete našoj sigurnosti i stanju našeg gospodarstva", navodi se u priopćenju.
 
Objava tog priopćenja stiže u napetom ozračju između dviju zemalja i Rusije. Washington i London su napali sirijski režim, saveznika Moskve, a London optužuje Moskvu da je na engleskom teritoriju otrovala Sergeja i Juliju Skripal.
 
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE