Piše: Hina | 16.04.2018. 22:25

Stručnjaci za kemijsko oružje još nisu ušli u Dumu, Rusija tvrdi da će se to dogoditi u srijedu

Foto: EPA

STRUČNJACI Međunarodne organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW) u ponedjeljak još nisu uspjeli ući u sirijski grad Dumu istraživati navodni napad plinom 7. travnja, a Rusija spominje "sigurnosne probleme" i jamči njihov dolazak u srijedu.

Misija OPCW-a još nije raspoređena u Dumi, rekao je u ponedjeljak u Haagu direktor organizacije Ahmet Uzumcu tijekom hitnog sastanka država članica izvršnog vijeća, a Sirija i Rusija su spominjale sigurnosne probleme, dodao je.

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov je zanijekao loše namjere i ocijenio da su informacije o zaprekama za inspektore OPCW-a neutemeljene i naglasio da se Rusija od početka zalaže za nepristranu istragu.

Potvrdivši sigurnosne probleme i činjenicu da ceste do Dume još nisu razminirane, rusko veleposlanstvo pri OPCW-u je jamčilo dolazak stručnjaka u Dumu u srijedu.

Međunarodne napetosti ne slabe nakon odgovora napadima koje su u subotu izvele Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija na vojne položaje režima Bašara al-Asada nakon navodnog kemijskog napada 7. travnja u pobunjeničkom gradu Dumi, blizu Damaska.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE