Oblaci su puni saharskog pijeska, prljava kiša pada diljem zemlje

Foto: Istramet

AKO ste se danas probudili i pronašli svog najdražeg limenog ljubimca okupanog nečim što sliči blatu, niste jedini jer je u mnogim dijelovima Hrvatske jučer padala prljava, žuta kiša.

>> POGLEDAJTE ANIMACIJU U Europu stižu ljetne temperature, poznati servis izdao upozorenje za Balkan

Naime, položaj i snaga trenutačne ciklone su takvi da ona prema nama donosi veću količinu toplog i vlažnog zraka iz Afrike koji je pun pijeska. A stiže još prljave kiše, piše meteorolog RTL-a.

Kiša je moguća u cijeloj zemlji, no najveća vjerojatnost za nju je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, sjevernom Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije, gdje je već počela padati.

Tamo gdje će kiša padati, ponovno će biti žuta i prljava. I jedno upozorenje - u sjeverozapadnoj Hrvatskoj kasno poslijepodne može biti jačeg nevremena praćenog grmljavinom i tučom.

Na Jadranu će i dalje puhati umjereno jugo, a na kopnu većinom slab do umjeren jugoistočni vjetar koji će jedino za vrijeme prolaska pljuskova biti pojačan i promjenjivog smjera.

Sutra će biti promjenjivo, na kopnu i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, osobito na kopnu, i to u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji gdje će biti najčešći. Međutim, ne zaboravite, prolazna kiša je moguća i drugdje, tako da je dobro imati mali kišobran stalno pri ruci. Usput, ta će kiša opet biti ona žuta i prljava pa još malo pričekajte s pranjem svojih automobila.

Pročitajte više