Kolinda čestitala Đukanoviću na pobjedi

Foto: Hina

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je na pobjedi izabranom predsjedniku Crne Gore Đukanoviću istaknuvši predanu potporu Hrvatske pristupnom putu Crne Gore Europskoj uniji na temelju individualnih postignuća, priopćeno je iz njezina Ureda.

Hrvatska predsjednica telefonski je razgovarala sa Đukanovićem i uz čestitke mu zaželjela puno uspjeha u obnašanju predsjedničke dužnosti, navodi se u priopćenju.

Republika Hrvatske predano podupire pristupni put Crne Gore Europskoj uniji na temelju individualnih postignuća i spremna je i dalje prenositi Crnoj Gori vlastita iskustva u tom procesu.

Sugovornici su se složili u spremnosti na daljnje jačanje odnosa između Hrvatske i Crne Gore kao i na bilateralno rješavanje otvorenih pitanja između dviju država u duhu dobrosusjedstva i međusobnog poštovanja.

Suglasili su se i u odgovornosti za zajedničko djelovanje dviju država, članica Sjevernoatlantskog saveza, u osiguranju stabilnosti, sigurnosti i napretka cjelokupnog područja jugoistočne Europe.

Naglašena je i važnost poveznice između dviju država koju predstavljaju njihove nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i Crnoj Gori te predanost očuvanju i daljnjem unaprjeđenju njihova položaja, piše u priopćenju Ureda predsjednice.

Kandidat i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović u nedjelju je u prvome krugu pobijedio na predsjedničkim izborima s osvojenih 54,15 posto glasova, što će mu biti drugi predsjednički mandat u karijeri u kojoj je u šest mandata bio premijer.

Pročitajte više