POGLEDAJTE ANIMACIJU U Europu stižu ljetne temperature, poznati servis izdao upozorenje za Balkan

Screenshot: YouTube

SLJEDEĆIH pet dana u Europu stiže gotovo pravo ljetno vrijeme. Diljem Europe temperature će biti osjetno više od prosječnih za ovo doba godine - u središnjoj Europi i dijelovima Skandinavije i do deset Celzijevih stupnjeva više, prognozira Severe Weather Europe.

"Ljeto je skoro stiglo! Izvadite ljetnu odjeću", poručuju meteorolozi servisa SWE.



Objavili su i animaciju kretanja temperatura sljedećih deset dana.

"U veći dio kontinenta stiže vrlo toplo razdoblje. Jaka anticiklona nadvit će se na veći dio kontinenta i donijet će vrlo toplo vrijeme. Samo će Skandinavija biti hladnija, ali svejedno toplija od prosjeka za ovo doba godine. Najviše dnevne temperature ići će i do 25 Celzijevih stupnjeva", piše SWE.



Za područje Balkana danas, pak, najavljuju mogućnost oluja i grmljavinskih nevremena, kao i obilnu kišu i jak vjetar.

Što nas čeka do kraja tjedna?

Povremene će kiše u većini kopnenih predjela biti i u utorak, u istočnoj Hrvatskoj ponegdje vjerojatno i u srijedu, tijekom koje će se sa zapada razvedravati pa će od četvrtka prevladavati sunčano. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a najviša će temperatura zraka biti većinom od 17 do 22 °C, krajem tjedna i malo viša, piše HRT.

I na Jadranu će biti relativno toplo, pri čemu u utorak još promjenljivo s mjestimičnom kišom, pa i grmljavinom, a od srijede sunčanije. Zapuhat će sjeverozapadnjak i bura koja će uglavnom u srijedu ponegdje na sjevernom dijelu vrlo vjerojatno biti jaka s olujnim udarima. U petak će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Pročitajte više