DETALJI TRAGEDIJE U KOPRIVNICI Dječak koji se utopio u bazenu uopće nije bio plivač?

Foto/video: Damir Spehar/PIXSELL

VELIKA tragedija jučer je zavila Koprivnicu u crno. Osmogodišnji dječak utopio se na Gradskim bazenima tijekom proslave rođendana, a cijeli tamošnji kraj i dalje je u šoku.
 
Iako službenih informacija još uvijek nema, Podravski je tijekom jutra uspio doznati neke detalje tragedije.
 

Dječak nije umro izravno od utapanja?
 
Danas će na patologiji Opće bolnice u Koprivnici biti obavljena obdukcija dječakova tijela. Patološki nalazi trebali bi što točnije odgovoriti na pitanje od čega je nesretno dijete preminulo.
 
 
Naime, prema izjavama nekih svjedoka koji su se jučer poslijepodne zatekli na Gradskim bazenima, postoji mogućnost da dječak nije umro od izravnog utapanja. Podravski ima svjedoka koji tvrdi kako to nisu bili prizori klasičnog utapanja jer je voda na tom bazenu duboka tek oko metar.
 
"Dijete je bilo ukočeno na dnu bazena, a nitko prije toga nije vidio da maše rukama ili traži pomoć", rekao je očevidac.
 
Bio je plutač, a ne plivač?
 
Nadalje, koprivnička policija još je jučer izuzela sve fotografije kobnog dječjeg rođendana, a danas će detaljno pregledati sve snimke kamera na bazenima i obaviti razgovore s očevicima koje jučer nisu uspjeli ispitati. Kamere na bazenima trebale bi otkriti kako se točno sve dogodilo i što je prethodilo tragediji.
 
 
Podravski je iz izvora bliskih istrazi otkrio kako dječak navodno nije bio plivač već plutač. Jesu li organizatori rođendana to znali, zasad nije poznato.
 
Djeca krenula u brzu rijeku, dječaka nitko nije primijetio
 
Podsjetimo, dječak je bio na proslavi dječjeg rođendana u skupini od osam vršnjaka. Na njih su pazile dvije animatorice i voditeljica proslave rođendana, a tamo je bio i spasilac. Dijete se utopilo u takozvanoj umjetnoj, brzoj rijeci, uskom dijelu bazena koji podsjeća na riječno korito u kojemu voda malo jače struji.
 
Riječ je o rekreacijskom bazenu u kojem se mogu kupati i neplivači jer je voda u cijelom bazenu dubine najviše do 130 centimetara. Prema tvrdnjama očevidaca, djeca su krenula u brzu rijeku i nitko nije primijetio da je dječak potonuo. Malo kasnije pronašao ga je plivač i odmah izvadio iz vode.
 
Spasilac na bazenima nesretnog je dječaka odmah krenuo reanimirati, a pozvana je i hitna pomoć čiji su liječnici također reanimirali dijete, gotovo sat vremena. Nažalost, dječaku nije bilo spasa. Pozvan je mrtvozornik koji je konstatirao da je smrt nastupila utapanjem.

Pročitajte više