VIDEO Fratri plesali kolo na pjesmu o umiranju za domovinu pred samostanom s fratrom pedofilom

Screenshot: Facebook

PROSVJED protiv Istanbulske konvencije održan prošlog četvrtka u Splitu obilježio je i jedan zanimljiv detalj.

Podsjetimo, oko 15 000 ljudi prošlog se četvrtka okupilo na splitskoj Rivi kako bi prosvjedovalo protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, koja se bavi zaštitom žena od nasilja.

>> Markićku pitali zašto prosvjeduju pred crkvom fratra pedofila


>> Policiji se javljaju žrtve pohotnog fratra, Crkva i dalje šuti


>> Užasna priča žrtve splitskog fratra pedofila: "Rekao je da je to dio Božje ljubavi"


Sama lokacija održavanja prosvjeda, splitska Riva, posebno upada u oči. Naime, upravo se na splitskoj Rivi nalazi crkva Sv. Frane, franjevački samostan koji je nedavno dospio u fokus javnosti nakon što je otkriveno da je upravo u tom samostanu smješten fratar kojeg se sumnjiči da je dulji niz godina seksualno zlostavljao maloljetne dječake.

Crkva slučaj pedofilije nije prijavila policiji


Naime, Index je prvi prije dva tjedna objavio informaciju da je jedan splitski fratar suspendiran nakon što se pojavila sumnja da je godinama seksualno zlostavljao maloljetne dječake. Crkvene vlasti slučaj nisu prijavile policiji, nego su provele internu "istragu".

No, kad je priča procurila u medije, pokrenula se i policija i otvorila vlastitu istragu.

U zadnja dva tjedna u javnost je izašlo više žrtava splitskog fratra pedofila, a Crkva o cijelom slučaju i dalje - šuti.

Veselo zaplesali pred crkvom fratra pedofila


No, zato su bili manje šutljivi prošlog četvrtka, kad je u organizaciji klerikalno-konzervativnih udruga održan prosvjed protiv Istanbulske konvencije u Splitu.

U sklopu prosvjeda na Rivi, pred crkvom Sv. Frane, skupina fratara i časnih sestara veselo je zaplesala na ritmove pjesme "Bili cvitak" Jure Stublića.



Nije ih zasmetala činjenica da plešu pred crkvom u kojoj se nalazi njihov kolega fratar kojeg se sumnjiči za višegodišnje seksualno zlostavljanje dječaka.

Pročitajte više