Ceste su mokre širom zemlje, mogući i odroni

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

KOLNICI su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te su mogući odroni, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK), koji vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
 
Na državnoj cesti DC8 u Rijeci u Krešimirovoj ulici (podvožnjak "Žabica") od osam ujutro do 16 sati poslijepodne bit će zatvoren gornji vozni trak iz smjera "Žabice" prema željezničkom kolodvoru. Prometovat će se kroz podvožnjak. Radovi su i u riječkoj Cindrićevoj ulici (kod građevinske škole).
 
Autobus u kvaru u smjeru Zagreba
 
HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A1 na 238. kilometru u smjeru Zagreba, zbog autobusa koji je u kvaru i na zaustavnom je traku.
 
Od ponedjeljka, 16. travnja, u trajanju od 20 dana, svakodnevno od osam sati ujutro do kasnijih popodnevnih sati, zbog radova na graničnom prijelazu Duboševica vozit će se uz privremenu regulaciju prometa. Vozačima teretnih, a i ostalih kategorija vozila, HAK savjetuje korištenje alternativnih graničnih prijelaza zbog očekivanih gužvi.
 
U prekidu je katamaranska linija Ubli - Vela Luka - Hvar - Split.
 
Na liniji 431 Zadar - Preko od 16. travnja zbog građevinskih radova u luci Ošljak, do daljnjega je u prekidu linijski promet. Putnici se prevoze brzim plovilom na relaciji Preko - Ošljak i obrnuto po plovidbenom redu.
 
Od petka, 13. travnja, trajektne linije Valbiska - Merag i Brestova - Porozina prometuju po sezonskom redu plovidbe.

Pročitajte više