Piše: R.I. | 15.04.2018. 21:52

TRAGEDIJA U KOPRIVNICI 8-godišnji dječak se utopio u bazenu, otac je iz kafića čuo ljude kako vrište

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

OSMOGODIŠNJI dječak utopio se danas na proslavi dječjeg rođendana na gradskim bazenima u Koprivnici.


Kako doznaje portal Podravski.hr, dječak je bio predugo pod vodom i pomoći nije bilo. Brzo je pozvana hitna pomoć, ali reanimacija nije uspjela.

Na proslavi rođendana bilo je osmero djece na koje su pazile tri animatorice.

Djeca su ušla u tzv. brzu rijeku, izdvojeni dio u kojem voda povremeno jače struji. Ne zna se što se potom dogodilo, ali nesretni dječak nije isplivao.

Otac je čuo plač iz kafića

Navodno je njegovo tijelo prvi primijetio jedan plivač. Na proslavi je bilo osmero djece na koju su pazile tri animatorice. Prema riječima očevidaca, nitko nije ništa primijetio sve dok odjednom plivač nije ugledao tijelo nesretnog dječaka kako pluta na vodi.

Bazeni su nakon tragedije odmah zatvoreni. U tijeku je policijski očevid.

Epodravina piše kako je dječakov otac čekao u kafiću na bazenima da završi proslava. Čuo je kako netko viče "Dijete se utapa!", utrčao je unutra, no već je bilo prekasno.

"Iskazujem duboko žaljenje ovom tragedijom i upućujem sućut obitelji nesretnog dječaka. Osobno ću inzistirati da se pregleda svaki odvod na bazenu kako bi se građani osjećali sigurni, ali i ljudi koji tamo su zaposleni. Zbog nesretnog dječaka, ali i daljnjeg rada bazena. O eventualnim odgovornostima ću se očitovati dok dobijem izvješće iz bolnice i policije", izjavio je gradonačelnik Mišel Jakšić.


NAJNOVIJE
NAJČITANIJE