Spašeni pas je pomogao svojoj vlasnici da otkrije da boluje od karcinoma

Foto: 123rf.com

KADA je udomila kujicu Victoriju, ova žena nije bila svjesna koliko će joj pomoći. Zapravo, jedna drugoj su pomogle i jedna drugu su spasile. Lauren Gauthier je primijetila da njena udomljena kujica voli njuškati, ali joj nije bilo jasno zašto joj kujica stalno njuška nos.

Victoria je postala opsjednuta nosom svoje udomiteljice i kada god je imala priliku njuškala ga je ili doticala. Laura je kujicu udomila prije godinu dana i iako nema jedno oko, ona se super snalazi u svojoj okolini.

No Victoria njenim nosom nije bila opsjednuta od samog početka i Lauren se zamislila i odlučila otići kod doktora. Dijagnosticirali su joj bazocelularni karcinom kože koji se nalazio točno na mjestu koje je kujica stalno njuškala.

Lauren je uspješno odstranila karcinom i ujedno je bila jako ponosna na svoju kujicu koja joj je spasila život.

Direktor kliničkog istraživanja dermatologije iz bolnice Mount Sinai u New Yorku zna da postoje slučajevi gdje su psi lizanjem određenog dijela tijela pokazivali i ukazivali na razne probleme, no ovaj fenomen još nije dovoljno istražen ni dokumentiran. Iako istraživanja i dalje traju, nije naodmet ponekad poslušati pseći nos!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više