Vrdoljak: Reforma obrazovanja ujedinila je radikalnu desnicu i salonsku ljevicu

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HNS-a Ivan Vrdoljak za vrijeme boravka u Zadru obišao je županijske organizacije te stranke. Pritom je ponovio kako je obrazovna reforma važna za hrvatsko društvo te ustvrdio da "rade dobar posao, da je reforma obrazovanja ujedinila radikalnu desnicu i salonsku ljevicu“.

"Kada reforma obrazovanja ujedini radikalnu desnicu i salonsku ljevicu, znamo da radimo dobar posao", istaknuo je predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS), a priopćio Ured za odnose s medijima HNS-a.

Nitko do dolaska ministrice Divjak nije uveo reformu u učionice

"Nikada nitko, sve do dolaska ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, nije uveo reformu u učionice", ustvrdio je Vrdoljak. Istaknuo je da je pokrenuta edukacija 1500 učitelja, nastavnika i profesora, kako bi bili spremni za eksperimentalnu primjenu kurikularne reforme koja počinje na jesen.

"Svi protivnici, od radikalnih desničara do salonskih ljevičara, koji u pravilu znaju govoriti, a ne preuzimati odgovornost, pa do ostalih protivnika, neće zaustaviti reformu koja je pred nama. Naša djeca će dobiti europsko i moderno obrazovanje, kakvo zaslužuju“, rekao je Ivan Vrdoljak.

Poručio je kako je ulaskom HNS-a u hrvatsku Vladu država stabilizirana, pokrenuta je reforma obrazovanja, spriječen je stečaj Agrokora, gubitak radnih mjesta te propast poljoprivrednika i dobavljača.

"Novo vrijeme donosi politiku suradnje, kompromisa i rezultata, a rezultat je bolja Hrvatska, koja donosi bolji život građanima", smatra Vrdoljak.

HNS je stabilizirao državu i zato danas možemo vidjeti da se politika stabilizacije odražava i na lokalne sredine, ocijenio je predsjednik ŽO HNS-a Zadarske županije Milan Stojanov.

"U Zadarskoj županiji imamo problem s klizištima, posebno s onima u Posedarju. Moram reći kako su ova vlada, a prvenstveno njezin potpredsjednik i ministar graditeljstva Predrag Štromar, prvi prepoznali problem klizišta i prvi reagirali konkretnim mjerama. U Ministarstvu graditeljstva osigurano je deset milijuna kuna za sanaciju šteta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave“, istaknuo je Stojanov.

Pročitajte više