Prvi čovjek Ine podnio ostavku

Foto: Robert Anić/Pixsell

MAĐARSKI MOL objavio je da Zoltan Aldott više neće biti prvi čovjek Ine. Na tom će ga mjestu  zamijeniti Sandor Fasimon, aktualni član odbora izvršnih direktora  MOL-a.

Neslužbena informacija koja se jučer pojavila u kuloarima da će Aldott biti smijenjen jer u Budimpešti nisu zadovoljni njegovim radom, pokazala se točnom. Prvi je vijest o odlasku Aldotta objavio mađarski poslovni medij Portfolio.hu, a onda je stigla službena potvrda iz MOL-a.

Aldott je prije dva tjedna dobio novi mandat, objavila je kompanija na Zagrebačkoj burzi, pa je time njegova ostavka prilično interesantna.

Aldott sam dao ostavku, a nedavno dobio mandat?


"Danas je predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott izabran za člana Nadzornog odbora MOL Grupe te je najavio namjeru odlaska s navedene pozicije u Ini nakon što se u lipnju održi Glavna skupština kompanije. MOL je najavio kako Nadzornom odboru Ine želi predložiti imenovanje Sandora Fasimona za predsjednika Uprave Ine",  priopćili iz Mola.

Na sjednici Nadzornog odbora Ine Aldott je, podsjetimo, 28. ožujka dobio mandat za predsjednika uprave do 31. ožujka 2019.
 
Hrvatski premijer Plenković je za Badnjak 2016. godine najavio otkup dionica Ine od mađarskog MOL-a, no tek su jučer odabrali investicijskog savjetnika za kupnju konzorcija u kojem su Morgan Stanley, Intesa Sanpaolo Group i Privredna banka Zagreb (PBZ) .

Prihodi Ine u 2017. porasli su za 20 posto na 18,5 milijardi kuna, a EBITDA je narasla na 3,2 milijarde kuna.

Pročitajte više