OTKRIVENA TAJNA NAKON 18 GODINA "Figo nije želio potpisati za Real, ali je morao"

Foto: Getty Images / Guliver Image

JEDNA od najvećih nogometnih izdaja dogodila se prije 18 godina. Luis Figo, koji je bio legenda i idol navijača Barcelone, senzacionalno je u ljeto 2000. za 62 milijuna eura potpisao za Real Madrid i time postao zakleti neprijatelj svih na Nou Campu.

Njegov suigrač ih tih dana Paulo Futre otkrio je pozadinu cijele priče i otkrio kako se Figo u jednom trenutku želio predomisliti, ali...

Embed from Getty Images

"U to je vrijeme Figo bio jedan od najboljih igrača Barce, ali ujedno i jedan od najslabije plaćenih, zbog čega je bio ljutit na predsjednika Joana Gasparta. Na drugoj strani Florentino Perez je bio totalni autsajder na predsjedničkim izborima u Realu i trebao mu je kapitalac. Figo se dogovorio s njim, ali nije vjerovao da će pobijediti. Kada se to dogodilo nastao je kaos u Kataloniji, gdje su navijači prijetili Luisu i njegovoj obitelji, zbog čega se on želio povući", rekao je Futre, pa pojasnio zašto do prekida dogovora nije moglo doći te zašto se Figo morao pojaviti na Santiago Bernabeu stadionu.
 

 
"Čak je i rekao menadžeru da neće u Real, ali u predugovoru koji je potpisao stajalo je da mora platiti 35 milijuna eura odštete Madriđanima ne realizira li transfer.On je s obitelji tad bio na Sardiniji i nije htio ići u Madrid. Bio je toliko nervozan zbog svega da je udario fotografa koji mu je slikao sina. Morate se staviti u njegovu poziciju. Bio je jedan od najboljih igrača, a jedan od najslabije plaćenih. Real mu je nudio šest puta više novca! Ali, naravno, nije bilo izlaza. Mogao je ili prijeći u Real ili platiti 35 milijuna eura odštete", zaključio je Futre, koji je tada došao na Sardiniju kako bi pružio podršku svom prijatelju.
 

 
Figo je do 2005. godine odigrao za Real 239 utakmica i zabio 57 golova, uz sedam osvojenih trofeja, a u Gaudijevom gradu nikad mu nisu oprostili izdaju, naprotiv. Prilikom svakog njegovog dolaska s Realom na Nou Camp navijači su ga gađali raznim predmetima, a ostala je povijesna utakmica u kojoj je na travnjaku s tribina završila i svinjska glava namijenjena Portugalcu. 
 

Pročitajte više