Piše: Hina, R.I. | 04.04.2018. 16:17

Dodik: Republika Srpska je država, našu slobodu branit će policija

Foto: Hina/EPA

NAJVIŠI dužnosnici Republike Srpske danas su svečano otvorili novu bazu posebne policije u okolici Banje Luke, a entitetski predsjednik Milorad Dodik tu je prigodu iskoristio kako bi još jednom iznio tezu o tome da je RS država, osporavajući istodobno Bosni i Hercegovini atribute državnosti, kao i zamisao da policija RS treba brinuti o njenoj obrani.

"Republika Srpska ima sva obilježja države i bit će država", kazao je Dodik nakon presjecanja vrpce na ulasku u krug bivše vojarne jugoslavenske vojske u Zalužanima pokraj Banje Luke gdje će ubuduće biti baza posebne policijske postrojbe MUP-a RS.

Za izgradnju te baze iz proračuna RS izdvojeno je oko tri milijuna eura, a ranije je za pripadnike posebne policije entitetska vlada naručila dvije i pol tisuće pušaka iz Srbije, za koje je platila oko milijun dolara.

Nabavka tog oružja od tvornice "Crvena zastava" u Kragujevcu potaknula je pitanje za što vlasti u RS-u pripremaju policiju i zbog čega je naoružavaju tolikom brojem "dugih cijevi", a Dodik je u srijedu kazao kako su policajci zaduženi "braniti svoj narod".

"Našu slobodu treba braniti policija RS, a ne oružane strukture BiH koje rade protiv RS", kazao je Dodik.

Osim oružanih snaga BiH on je, kao neprijatelje RS odnosno Srba u BiH, opisao i pripadnike državne Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) te je najavio kako će se o njenom djelovanju morati raspravljati jer ona "sotonizira RS".

Zbog otvaranja nove policijske baze u Banju Luku je stigao i srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je najavio kako će srbijanska policija nastaviti jačati suradnju s policijom u RS.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE