Ministar Marić o katastrofi u Slavonskom Brodu: To je neugodna situacija

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

MINISTAR financija Zdravko Marić rođen je u Slavonskom Brodu i danas je komentirao zagađenje vode u svom rodnom gradu.
 
"Bio sam u Slavonskom Brodu kao građanin, u posjetu kod roditelja. Nije ugodna situacija, treba temu što prije razriješiti i omogućiti pitku vodu svim građanima", rekao je ministar Marić za N1
 
"Šesti po veličini grad u Hrvatskoj to ne zaslužuje i treba što prije naći rješenje. Treba najprije naći rješenje i onda razgovarati o tome tko je odgovoran", kaže Marić. Nije htio komentirati kako je do zagađenja došlo, rekao je tek da smatra kako se cijela vlada angažirala da što prije pronađe rješenje.
 
Zadovoljan "vječnom hrvatskom solidarnošću"
 
Pohvalio je pripadnike Crvenog križa i Hrvatske vojske za koje kaže kako su i na sam Uskrs donosili pitku vodu starijim i nemoćnim građanima, a zadovoljan je i što se još jednom pokazala na djelu "vječna hrvatska solidarnost". 
 
Podsjetimo, ekološki incident dogodio se kad je tvrtka Crodux energetika ispitivala ispravnost naftnog produktovoda koji vodi prema rafineriji nafte u Bosanskom Brodu.
 
"Mislim da ima elemenata za kazneni progon. Bez obzira tko je napravio ovo, činjenica je da je nama tvornica vode izbačena iz funkcije. Činjenica je da je 90.000 građana ostalo bez pitke vode", ustvrdio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Pročitajte više