Uhljebljivanje Plenkovićevog šogora istražuje Povjerenstvo za sukob interesa

Foto: Pixsell/Petar Glebov  

IVAN Maslać, brat premijerove supruge, novi je direktor komercijalnih poslova u Zračnoj luci Dubrovnik, tvrtke u većinskom vlasništvu države. 
 
>> Plenkovićev šogor uhljebljen u Zračnu luku Dubrovnik bez natječaja
 
Slučaj premijerovog šogora, koji je bez javnog natječaja zaposlen u Zračnoj luci Dubrovnik, tema je Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, piše RTL.
 
U Povjerenstvu su potvrdili kako predmet, uz već postojeća tri od kraja prošle godine, otvaraju na temelju saznanja objavljenih u medijima. Podsjetimo, Povjerenstvo je zaprimilo tri prijave protiv premijera, a koje se odnose na njegovog kuma, sestričnu i ujaka. 
 
Povjerenstvo trenutno prikuplja sve potrebne podatke i dokumentaciju kako bi provjerilo osnovanost navoda, a nakon toga slijedi odluka o pokretanju postupka koja će biti uvrštena na dnevni red. 
 
Plenković tvrdi da nema ništa s tim
 
Premijer Plenković je u Zadru ustvrdio kako on nema ništa s tim. "To su sve odluke koje nemaju sa mnom veze. To su ljudi s imenom i prezimenom. Neće prestati disati dok sam ja predsjednik vlade", kazao je Plenković.
 
Za ovu funkciju koju će od 1. travnja obavljati premijerov šogor Ivan Maslać nije bio raspisan natječaj, a u Zračnoj luci u tome ne vide nikakav problem - dapače, pohvalili su se kako već 25 godina za direktore sektora ne raspisuju javne natječaje.
 
Ivan Maslać je mlađi brat Ane Maslać Plenković, premijerove supruge koja radi u saboru kao šefica Službe za pravne poslove. Dubrovački mediji pisali su kako je prije samo mjesec dana postao zamjenik pročelnika nedavno osnovanog Odjela za izgradnju i upravljanje projektima, koji je već imao jednu zamjenicu i kojoj je nova HDZ-ova vlast pridružila Maslaća.

Pročitajte više