FOTO Provjerili smo kakve su cijene na Tuđmanu nakon godinu dana rada: Jabuka 9 kuna, salata 49...

Foto: Index

PRIJE godinu dana Zračna luka Franjo Tuđman otvorena je za promet. Tada smo obišli novi terminal i provjerili kakvu imaju ponudu hrane i pića, a isto smo napravili i nakon prve godine rada. Većina cijena ostala je ista, a neka hrana poput torti i sendviča ipak je malo pojeftinila. Ovog puta nismo našli salatu sa škampima koja je prije godinu dana bila u prodaji za 75 kuna, no zato smo našli salatu "Zagreb" po 49 kuna.

BTA, turska tvrtka, drži sve ugostiteljske lokale na aerodromu. Ima ih 12. Na gornjoj etaži, gdje su odlasci, prije sigurnosnog pregleda radi nekoliko ugostiteljskih objekata, među kojima je Cakes and Bakes, gdje se osim toplih napitaka i pića nude sendviči, salate, kolači i bureci.

Sokovi 21 kunu, voda 15

Sendviči ondje stoje od 25 do 35 kuna, burek s mesom 18 kuna, burek sa sirom 16 kuna, a razne salate od 35 do 49 kuna, sokovi od 0,5 L 21 kunu, mineralna 18 kuna, voda 0,5 je 15 kuna.

Pom, lokal sa zdravom hranom, nudi voće, jogurte, salate.... Svježi sokovi prodaju se po cijeni od 25 do 36 kuna. Voćni musli s jogurtom je 24 kune, a voćna salata 35 kuna. Ondje se prodaje i voće i to po komadu, tako jedna naranča ili banana koštaju 8 kuna, dok je cijena jedne jabuke 9 kuna.



Na dijelu terminala gdje su dolasci nalazi se Cafe Nero gdje sendvič s jajima, nazvan sendvič za doručak, stoji 32 kune, tortilja s povrćem 42 kune, a nude i razne slastice, kolače po 20 kuna, isto toliko stoji i čokoladna torta s malinama, dok je torta od sira 26 kuna. Kave su po 18, mali cappuccino i kava s mlijekom su 21 kunu, a veliki 26 kuna.




 

Pročitajte više