Hrvatske i bošnjačke stranke zajedno izlaze na izbore u Republici Srpskoj

Foto: Hina

PREDSTAVNICI deset hrvatskih i bošnjačkih stranaka iz Republike Srpske dogovorili su u srijedu u Srebrenici zajednički nastup na jesenskim općim izborima kako bi povećali broj izabranih zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske te tako pomogli hrvatskim i bošnjačkim povratnicima u tom entitetu.
 
Kako je objavljeno nakon sastanka na kojemu su bili predstavnici Stranke demokratske akcije, HDZ-a 1990., HSP-a BiH, Hrvatske stranke prava, Posavske stranke, Stranke za BiH, Hrvatskog bloka BiH, Bošnjačkog pokreta, Pokreta Odgovor i Bosanskohercegovačke patriotske stranke dogovoreno je da se buduća koalicija zove Zajedno za Bosnu i Hercegovinu.
 
HDZ 1990.: Preostale hrvatske stranke, priključite nam se
 
"Buduća koalicija je izrazila privrženost univerzalnim vrijednostima ljudskih prava i građanskih sloboda kao osnovnih koji će voditi borbu za prava povratnika Bošnjaka i Hrvata u manjem entitetu", rekao je nakon sastanka visoki dužnosnik bošnjačke Stranke demokratske akcije.
 
Predstavnik HDZ-a 1990. Mijo Perković je pozvao preostale stranke s hrvatskim predznakom koje djeluju u Republici Srpskoj da se priključe ovom bloku s ciljem ostvarenja što boljih rezultata na izborima u listopadu.
 
Sudionici sastanka su posjetili i Memorijalni centar Potočari gdje su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Pročitajte više