Filmski festival u Cannesu zabranit će zvijezdama nešto što one jako vole

Foto: Instagram
 
OVOGODIŠNJE, 71. po redu izdanje najglamuroznijeg festivala u godini održat će se od 8. do 19. svibnja, no neke stvari više neće biti iste. 
 
Naime, glavni direktor Međunarodnog Filmskog festivala u Cannesu, 57- godišnji Thierry Fremaux, ove je godine odlučio zabraniti selfieje na crvenom tepihu festivala. Svoju odluku obrazložio je u intervjuu za Le Film Francais gdje je naglasio da selfieji umanjuju glamur i narušavaju protokol dolaska gostiju te je općenito cijelu praksu fotografiranja samog sebe mobitelom nazvao smiješnom i grotesknom.
 
 
No to nije jedina velika promjena, odnosno zabrana koju je Fremaux sada odlučio provesti. Osim ukidanja selfieja, na ovogodišnjem festivalu više neće biti ni jutarnjih projekcija za novinare, nego će i oni filmove moći gledati tek zajedno s publikom kako bi se neizvjesnost očuvala do posljednjeg trenutka. 
 
 
Također, Fremaux je ove godine zabranio sudjelovanje na festivalu jednom od najpopularnijih američkih servisa za online stream multimedijskih sadržaja, Netflixu, jer su odbili svoje filmove premijerno pokazati u kinu uz obrazloženje da žele ostati dosljedni te sve svoje filmove prikazivati prvo putem vlastite mreže.