Udovica branitelja iz Zadra prima njegovu mirovinu, a 18 godina živi s drugim, rodila mu kćer, dala Audi...

Ilustracija: Screenshot iz filma "Ministarstvo ljubavi" (protiv kojeg su se pobunile udovice branitelja)

OPĆINSKI sud u Zadru ovih je dana nepravomoćno presudio da udovica branitelja iz Zadra, koja već 18 godina živi u izvanbračnoj vezi s novim muškarcem, dok prima mirovinu poginulog supruga, ne živi u izvanbračnoj zajednici sa spomenutim muškarcem, iako je on i dalje prijavljen na njezinoj adresi.

Kako piše Slobodna Dalmacija, udovica i njezin izvanbračni suprug, inače ratni veteran, dijele zajedničku adresu, njezin Audi s njegovim inicijalima na registracijskim tablicama, objavljuju romantične fotografije s ljetovanja i skijanja na Facebooku, a imaju i zajedničku kćer.

Ništa od toga nije bilo dovoljno da zadarsko tužiteljstvo dokaže kako supruga poginulog branitelja iz Zadra već 18 godina živi u izvanbračnoj vezi s novim muškarcem, a prima mirovinu pokojnog supruga.

"Iako je tuženik formalno prijavljen na adresi tužene, iz iskaza saslušanih svjedoka ne proizlazi da je on doista i stanovao kod tužene, ili da je sudjelovao u podmirenju potreba i troškova zajedničkog kućanstva", navodi se u obrazloženju sutkinje Općinskog suda u Zadru Marije Dukić.

"Kako je za postojanje braka jedan od uvjeta da su nevjesta i ženik izjavili svoj pristanak za sklapanje braka, neupitno je potrebno kod osoba za koje se tvrdi da žive u izvanbračnoj zajednici utvrditi na neosporan način da kod oboje postoji volja da u svojem odnosu ostvaruju sadržaj braka, što u konkretnom predmetu nije slučaj, imajući u vidu iskaze tuženika i svih saslušanih svjedoka, osim sina tužene, koji s majkom nedvojbeno ima poremećen odnos", navela je sutkinja.

Tvrdi da nikada nije živio s udovicom

"Naša zajednička kći plod je naše kratkotrajne ljubavne veze, a naš život ne čini zajednicu u socijalnom, emocionalnom i ekonomskom smislu. Ja nikada stvarno nisam stanovao na njezinoj adresi. To sam napravio isključivo kako bi mi pošta mogla uvijek dolaziti na isto mjesto", opisali su svoj odnos na sudu udovica i njezin partner.

Da žive zajedno i dijele automobil potvrdio je na sudu i sin udovice, kojeg je dobila s poginulim suprugom.

Iako je Općinski sud u Zadru 2015. utvrdio kako između njih postoji izvanbračna zajednica koja traje od 17. listopada 1999., Županijski sud u Zadru je 2016. ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

Pročitajte više