Bio je najzgodniji član kultnog EKV-a, a o uzroku njegove smrti se ni danas ne zna puno

Screenshot: YouTube

BEOGRADSKI bend EKV i danas je okovan omertom i misterijom. Gotovo svi članovi benda su odavno pokojni, a njihove smrti su zapamćene po tome što su svi umrli napušteni i siromašni. Megi Stefanović umrla je od posljedica konzumiranja droge u skloništu za beskućnike, Ivan Vdović Vd umro je od side, a Milan Mladenović je umro od raka.

Njihove pjesme i danas žive, i to ne samo u kolekcijama starijih rokera, Njihovi životi su se, po njihovim vlastitim priznanjima, svodili na umjetnost, weltschmerz, uzaludnoj borbi protiv sistema i konstantno konzumiranje droge. Fanovi EKV-a njihovu ovisnost opravdavaju njihovom slabošću, ranjivošću i činjenicom da su od institucije rocka pod pritiskom primitivizma stjerani u kut.

Da je među nama, basist EKV-a Bojan Pečar danas bi proslavio 58. rođendan. 

Pečar je, kao i ostatak benda, bio dugogodišnji ovisnik o svim drogama. Umro je u Londonu 1998. godine, a službeni uzrok smrti je srčani udar. Ipak, dio javnosti je sumnjao u službene objave.

Pečar je svoje glazbeno obrazovanje stekao na violini, a publika EKV-a ga je obožavala. Žene su ga držale za najzgodnijeg člana benda, a on je u jednom intervjuu priznao da je imao nekoliko ljubavi, ali da je sve do jedna bila nesretna.

Kada su ga novinari pitali kako bi opisao glazbu EKV-a, rekao je:

"Stihovi su samo rezultati osećanja. Hoću još da kažem da smo i kao grupa, i kao pojedinci, strašno posebni, i strašno odskačemo od tih nekih tipova ličnosti ljudi", rekao je.

Pročitajte više