Postoji sedam vrsta ženskog orgazma, a postoje i trikovi kako ih sve iskusiti

Foto: Instagram

ŽENSKI orgazam je vječna tema i vječna misterija. Postoje žene kojima je orgazam rijetki doživljaj, a neke ga čak nikad ni ne dožive. Ipak, Kama Sutra jasno kaže da na ženskom tijelu postoji nekoliko točaka čija stimulacija obećava vrhunac seksualnog doživljaja.

Za dobar orgazam bitna je koncentracija obaju partnera. Nije dobro razmišljati o bilo čemu što vas može dekoncentrirati na putu do vrhunca, kažu stručnjaci.

Orgazam stimulacijom bradavica je itekako moguć, ali rijedak. Neke žene mogu svršiti samo kada se njihovim bradavicama posveti dovoljno vremena, a ostalim je stimulacija bradavica dobar poticaj za dalje.

Orgazam stimulacijom klitorisa doživljava većina žena. Nedavna istraživanja pokazala su da se intenzivan orgazam preko klitorisa može doživjeti i u misionarskoj pozi, kada muškarac penetrira okomito i tako penisom dodiruje klitoris.

Prema nekim istraživanjima G točka nalazi se unutar vagine prema analnom otvoru i dužine je oko 1 cm, dok je prema nekim istraživanjima G točka puno veća i klitoris je njezin sastavni dio. U svakom slučaju G točka se može stimulirati prstima i penisom. Seksolozi savjetuju ženama koje nisu iskusile ovu vrstu orgazma da G točku potraže same, a na tržištu su i brojni vibratori specijalizirani za stimulaciju G točke.

Osim G točke, postoji i U točka. Odnosi se na prostor na samom otvoru vagine, a stimulacija ovog područja dovodi do intenzivnih orgazama, pa čak i do ženske ejakulacije. Seksolozi savjetuju da se na početku pokuša stimulacija prstima samog otvora vagine, kako bi partnerica lakše "naučila" koji joj pokreti najviše odgovaraju.

Postoji i A točka. Nalazi se na samom vrhu vagine, i zahtijeva stimulaciju dubokom penetracijom.  Za što bolju stimulaciju A točke i orgazam idealna je doggy poza, u kojoj ćete se osloniti na koljena i ruke, a on klečati iza vas, kažu seksolozi.

Na kraju, vagina. Prepuna je živčanih završetaka i mnoge žene klasičnom penetracijom lako stižu do orgazma. Seksolozi savjetuju da se u klasičnu penetraciju uvedu kružni pokreti u misionarskoj pozi, kako bi orgazam bio intenzivniji.

Pročitajte više