VIŠE NIJE DJEVOJKA OD NULA DOLARA "Želim braniti pojas u Hrvatskoj"

Foto: Index

"DJEVOJKA OD NULA DOLARA", kako su još donedavno nazivali novu svjetsku boksačku prvakinju Ivanu Habazin, vratila se kući nakon pobjede u borbi za IBO pojas srednje kategorije.

U Zlataru, gdje joj živi obitelj, organiziran joj je veliki svečani doček, na koji je stiglo stotine njenih sugrađana i navijača.

Ivana je prije pet dana postala boksačka prvakinja svijeta u srednjoj kategoriji pobjedom protiv Gruzijke Elene Sikmashvili prekidom u petoj rundi, nakon što je iz kuta gruzijske boksačice u ring bačen ručnik.

Nakon povratka u Hrvatsku i proslave sa sugrađanima progovorila je planovima za budućnost, koji uključuju obranu titule do kraja godine, možda čak i u Hrvatskoj.

 
"Oduševljena sam dočekom. Nisam očekivala ovakav broj ljudi. Zahvalna sam svima, drago mi je vidjeti koliku podršku imam, to me tjera naprijed da ostvarim još bolje rezultate."

"Idući korak je odlazak u inozemstvo i nadam se u 9. ili 10. mjesecu braniti titulu. A možda dodam još jedan pojas. Postoji mogućnost da to bude u Hrvatskoj. To bi trebao biti povijesni trenutak za hrvatski boks. Ako bude tako, nadam se da se vidimo za pola godine u još većem broju", rekla je Ivana.

"Ne zna se još ništa, bilo je nekih ponuda oko termina i mjesta borbe, ali trebam prvo oformiti svoj novi tim, to će se znati za mjesec dana", dodala je.


Meč za svjetsku titulu u Hrvatskoj bio bi povijesni događaj za hrvatski boks.

"Nema konkretnih priča, no ako meč bude u Hrvatskoj, prvo je pitanje logistike. Nadam se da će se uključiti odgovarajuće institucije koje mogu pomoći u tome. Voljela bih da to bude u Hrvatskoj, ali ako ne bude, bit će u Europi ili Africi, toliko mogu otkriti", dodala je Habazin.

Zvali su je "Djevojka od nula dolara", što je i ime dokumentarca o njenom usponu, po uzoru na poznati holivudski film ("Djevojka od milijun dolara"), jer je svoj put prema vrhu gradila u teškim uvjetima bez pomoći sponzora. Danas je situacija malo drugačija.

"Pomaka ima, čekaju me neki sastanci već od sutra. Pozivam sve koji su se dvoumili prije ovog meča hoće li biti sponzori ili ne, da se ipak odvaže jer neće pogriješiti sigurno", poručila im je Ivana.

U Zlataru je provela djetinjstvo, ali karijera ju je odvela daleko od kuće. Sada se sprema u inozemstvo.

"Nisam u Zlataru već četrnaest i pol godina, ali često dolazim ovdje, obitelj mi je tu. Tijekom blagdana sam tu, trudim se doći češće. Tu su mi i prijatelji iz djetinjstva i ovdje sam provela najljepše trenutke", kazala je svjetska prvakinja.
 

 

 

 

 

Pročitajte više