Svećenik koji tvrdi da silovane ne mogu zatrudnjeti poziva na prosvjed protiv Istanbulske

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

DON Damir Stojić pozvao je ljude na prosvjed protiv Istanbulske konvencije. Usput je citirao Dantea.

"Najmračniji krugovi pakla su rezervirani za one koji u vremenima moralne krize ostanu neutralni i suzdržani." (Dante Alighieri)

Dragi prijatelji,
pozivamo Vas da nam se u što većem broju pridružite na provjedu, 24. ožujka 2018. u 11:00 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu - kojim ćemo poručiti da se protivimo ratifikaciji Istanbulske konvencije!

Mi s Jaruna okupljamo se do 10:00 sati ispred crkve sv. Mati Slobode na Jarunu, nakon čega zajedno krećemo prema tramvajskoj stanici, gdje ćemo se susresti s prijateljima iz župe Marije pomoćnice i svi zajedno krenuti put Trga žrtava fašizma.

Radujemo se skorom susretu!
Vidimo se uskoro! +Bb", napisao je don Damir Stojić.

Ovaj poziv je prilično zanimljiv kad se uzme u obzir da se radi o čovjeku poznatom po nizu kontroverznih izjava. Stojić je, primjerice, zaslužan za gostovanje ultrakonzervativne američke spisateljice Judith Reisman koju dio liberalnog američkog tiska naziva "kraljicom mržnje" prema LGBT zajednicama. Don je aktivno sudjelovao u organiziranju i zagovaranju referenduma o ustavnoj definiciji braka, a u travnju 2014. godine je za hrvatsku javnost manje-više doslovno ponovio izjavu američkog republikanskog zastupnika Todda Akina rekavši da "silovane žene ne mogu zatrudnjeti."

Stojić je 2014. godine održao i božićnu misu šatorašima, kada je zaključio da "rat još nije gotov". "Vi ste prije 20 i više godina stali na braniku naše domovine i branili nas. Branili smo vanjsku granicu Hrvatske, i znali smo tko puca odakle puca i s čim puca. Rat nije gotov, rat još uvijek traje. Osigurali smo naše granice, ali sada smo u ratu za dušu naše nacije", rekao je don Stojić.

"Prije 20 godina su prelazili granicu i napadali nas, a sada smo došli do toga da da smo spremni platiti liječnicima iz susjedne države da pređu Dunav i da ubijaju našu djecu. Prije 20 godina su prelazili granicu i napadali nas, a sada smo došli do toga da da smo spremni platiti liječnicima iz susjedne države da pređu Dunav i da ubijaju našu djecu", rekao je Stojić.

Oštro se protivi i Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji, a bio je i jedan od predvodnika pobune protiv Zdravstvenog odgoja.

Pročitajte više