DETALJI PUCNJAVE U SPLITU Zbog svađe u prometu upucan je veteran koji je u ratu izgubio nogu i njegov sin

Foto: Ivo Čagalj/ Pixsell

MIHO FRANČESKI i Tonči Čulić sinoć su u Krležinoj ulici u Splitu napali Nevena V., veterana Domovinskog rata, pripadnika 4. gardijske brigade koji je izgubio nogu u minskom polju 1992. godine. Hicima iz vatrenog oružja ranili su ga u nogu, a propucali su sina mu Ivana. 

"Stara p...o, kako to voziš?!"

Neven V. upravo se parkirao, s njim su u automobili bili i sin Ivan i kći.

"Stara p...o, kako to voziš?!", vikali su Frančeski i Čulić. U drugom automobilu svi su se šokirali, Neven je pokušao mladićima objasniti da ne razgovaraju s njim takvim tonom. 

To ih je sve skupa još više razljutilo pa su izašli van automobila i izvukli pištolje. 

"Kada više nisu imali metaka, počeli su ih udarati drškama pištolja po glavama"

"Jedan je pucao u zrak i oko mog oca, a onda ih je drugi pogodio mecima u noge. Kada više nisu imali metaka, počeli su ih udarati drškama pištolja po glavama", ispričala nam je pojedinosti napada kći Nevena V. 

26-godišnji Frančeski i dvije godine mlađi Čulić brzo su uhvaćeni i odvedeni u policijsku postaju. Policija je pronašla njihove pištolje. Pretpostavlja se da će kriminalističko istraživanje potrajati cijeli dan, večeras bi mogli biti predani pritvorskom nadzorniku, a sutra saslušani na Državnom odvjetništvu. Zasad se slučaj vodi kao pokušaj ubojstva.  

Debeli dosjei 

Obojica imaju podeblje dosjee pa je za očekivati da će se predložiti određivanje istražnog zatvora zbog bojazni od ponavljanja djela. 

Frančeski je prije osam godina s prijateljima ukrao signalne rakete iz jahte Igora Tudora te zapalio tri broda u lučici Zenta, koju godinu kasnije pobjegao je s drugog kata Druge policijske postaje na Bačvicama, a početkom godine ranjen je u nogu pred kućom na Škrapama. Metak je sam izvadio i pojeo ga. Policija je privela osumnjičenog, no Frančeski je kazao da su oni prijatelji i da nije pucao na njega.  

Udruga veterana 4. brigade: Ako bude potrebno, ponovno ćemo stati u obranu hrvatskih obitelji

Danas je reagirala i Udruga veterana 4. brigade. Šokirani su napadom na svog kolegu i njegovu obitelj koji se dogodio pred njihovim domom.

Najavili su kako će, ako bude potrebno i ako drugačije ne bude išlo, ponovno stati u obranu hrvatskih obitelji od sve učestalije agresije pripadnika krim miljea. Pozvali su institucije da se obračunaju s nasilnicima.  

 

Pročitajte više