VIDEO Vijećnik Tomašević Bandiću spomenuo optužnicu pa ga zaštitari izbacili iz skupštine

Screenshot: Index

ČELNIKA koalicijske liste Zagreb je naš Tomislava Tomaševića redarska je služba izbacila iz zagrebačke Gradske skupštine i to zbog toga što je u raspravi spočitao gradonačelniku Milanu Bandiću korupciju i USKOK-ovu optužnicu. Redarska služba udaljila je Tomaševića nakon što je to zatražio predsjednik Skupštine HDZ-ovac Andrija Mikulić.


No, krenimo redom.

Vijećnik Tomašević javio se tijekom aktualnog sata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a Bandiću i njegovim koalicijskim partnerima posebno je zasmetalo pitanje vezano za javnu nabavu.

 

Optužnica teška više od 30 milijuna kuna

Tomašević je prozvao gradonačelnika Bandića jer su prije mjesec dana poduzeća Stražaplastika i Vodoskok predala pet žalbi na postupak javne nabave za nabavu novih spremnika za otpad.

"Zbog te žalbe spremnici za odvojeno prikupljanje otpada građanima neće biti podijeljeni prije ljeta u najboljem slučaju, a ako žalba bude uvažena, niti ove godine. Ono što me posebno zanimalo jest kako, Bandiću, objašnjavate razlog žalbe ova dva poduzeća koja tvrde da je u drugi krug natječaja naknadno ubačeno poduzeće Gradatin. Podsjećam da je USKOK podignuo optužnicu u aferi Agram baš zbog namještanja javne nabave za opremu za otpad i to protiv direktora tog istog poduzeća Gradatin i protiv bivšeg direktora zagrebačke Čistoće Miljenka Benka kojeg je Bandić postavio", kaže Tomašević.


Uslijedila je vrlo nervozna reakcija gradonačelnika Bandića koji je poznat po nervozi nakon što se spomene optužnica USKOK-a teška više od 30 milijuna kuna.

Bandić mirno spava, dok ga brani HDZ-ovac

"Kako možete prejudicirati sudske postupke?" rekao je Bandić odgovarajući Tomaševiću dodajući kako on zapravo mirno spava.

"Istina je spora, ali dostižna. Neka svatko radi svoj posao", rekao je Bandić koji je naglasio da su optužbe zapravo tek "pamflet" protiv ljudi koji korektno i pošteno rade svoj posao.

Tomašević je htio na to odgovoriti, no Mikulić mu je kao predsjednik Skupštine odbio dati riječ. Objašnjenje je bilo kako je Tomašević napravio proceduralnu pogrešku tako što je podigao krivi karton. Tomašević se na kraju uputio prema govornici, a nakon kratke rasprave pozvani su zaštitari.

Inače, ovo je prvi put da se zbog ovakve proceduralne pogreške, kao što je podizanje krivog kartona, oduzima riječ vijećnicima.

Imam pravo govoriti!

Tomašević kaže kako mu je Bandić dobacio da tko mu daje pravo da tako govori.

"Pravo mi daju svi oni građani koji su me birali da kontroliram gradsku vlast, a posebice kako se troši javni novac. To mi pravo neće nitko oduzeti!" odgovorio mu je Tomašević.

 

Pročitajte više