OD FILIJALE DO BAYERNA Trebao je biti novi Ladić, a sad ga Bayern želi za Neuerovog nasljednika

Foto: GNK DINAMO

TREBAO je biti novi Pletikosa, novi Ladić, legitimni nasljednik Danijela Subašića u reprezentativnom dresu Hrvatske, ali negdje se u razvoju pogriješilo i najmlađi vratar koji je branio za Modre u Ligi prvaka, Adrian Šemper, danas čuva vrata Dinamove Filijale s Kajzerice.
 
Adrian Šemper sjajno je branio za juniorsku reprezentaciju na SP-u u Čileu prije tri godine, gdje je Hrvatska izborila četvrtfinale. Visok i krakat, podjednako je dobar na crti i u istrčavanju. Uz Moru i Brekala bio je prvo ime kadetske reprezentacije, a i dan danas ga pamti sjajni Dortmundov veznjak Felix Passlack.
 
Tada 18-godišnji Šemper dobio je povjerenje Cice Kranjčara, a odluku bivšeg izbornika Hrvatske podržao je trener vratara Modrih Marijan Vlak. Šemper kao budućnost kluba gurnut je u Ligi prvaka koju je Dinamo, u konkurenciji Juventusa, Seville i Lyona, završio na posljednjem mjestu bez bodova i uz tragikomičnu gol razliku 0-15. Jedan od onih koji su platili cijenu katastrofalnog nastupa Dinama u eliti bio je baš Adrian Šemper.
 
Dečko koji je na Maksimir došao sa šest godina, primio je neke pacerske golove, posebno se pamte oni protiv Juventusa u Zagrebu (0:4) i Rijeke na Rujevici (2:5), ali nije bio glavni krivac teškog posrtanja Dinama. Ipak, netko je morao platiti ceh, a najlakše je bilo riješiti se trenera i tinejdžera na golu. Cico je odmah nakon debakla u Rijeci podnio ostavku, a golman s iskustvom Lige prvaka poslan je na ''kaljenje'' u Lokomotivu.
 
20-godišnji golman Lokomotive danas brani solidno, možda se nije razvio u svjetsku klasu kako su mnogi očekivali, ali njegovi nastupi su korektni i zato ne čudi vijest koju je objavio njemački Bild da ga tražio slavni Bayern.
 
Ugledni njemački list piše kako Bavarci planiraju dovesti mladog golmana koji bi u budućnosti trebao zamijeniti Manuela Neuera. Jedan od potencijalnih kandidata je i 20-godišnji Zagrepčanin. Šemper bi tako trebao biti glavni konkurent 18-godišnjem Christianu Früchtlu, talentiranom golmanu Bayerna. 
 
Bild piše da Šemperu ugovor s Lokomotivom istječe koncem lipnja ove godine, a da Bavarci misle ozbiljno potvrđuje i činjenica da je trener golmana u Bayernu Toni Tapalović ozbiljno zainteresiran za golmana Lokomotive.
 
No Nijemci pišu da potencijalna borba između Šempera i Früchtla za mjesto nasljednika Manuela Neuera vjerojatno ipak nije izgledna, s obzirom na to da u bavarskom divu cijene radnu etiku i talent 18-godišnjeg Nijemca i dodaju da je on u prednosti.
 
Međutim, Bild dodaje da je interes Bayerna za Šempera interesantan slučaj, a zanimljivo je i to da je hrvatskom vrataru pradjed bio Nijemac rođen u Heilbronnu.
 
Šemper bi tako lakše mogao doći do njemačke putovnice, a ova neobična priča mogla bi zainteresirati Karla-Heinza Rummeniggea i Ulija Hoeneßa te pojačati njihov interes za čuvara mreže s Kajzerice.
 

 

Pročitajte više