Kujundžić: Rodna ideologija u Istanbulskoj ne obvezuje, nema razloga da ne prihvatimo konvenciju

Foto: Hina
 
MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić izjavio je uoči vladine sjednice da se ratifikacijom Istanbulske konvencije ništa bitno neće promijeniti, jer Hrvatska ima dobru zakonsku regulativu za zaštitu žena od nasilja i za nasilje u obitelji, ali ne postoji ni jedan razlog da je Hrvatska ne prihvati i time bolje zaštiti žene.
 
Oko Konvencije je napravljena dnevno-politička i medijska utakmica, ona ni približno nema takvo značenje. "Konvenciju je većina europskih zemalja prihvatila da bi zaštitila žene od nasilja u obitelji", rekao je Kujundžić novinarima.
 
"Ona se zrcali, ali ona ne obvezuje"
 
S Konvencijom ili bez nje ništa bitno neće biti promijenjeno, jer Hrvatska ima relativno dobru zakonsku regulativu. "Ali ne postoji niti jedan razlog da je ne prihvatimo i ne zaštitimo žene bolje, a s druge strane, bez obzira na interpretacije pojedinaca ili grupacija, ona ne obvezuje Hrvatsku glede tzv. rodne ideologije", ustvrdio je Kujundžić.
 
Na upit novinara o različitim interpretacijama Konvencije, jer premijer Andrej Plenković kaže da u njoj nema rodne ideologije, a Kujundžić tvrdi da je ipak ima, ministar zdravstva je pojasnio kako se rodna ideologija "spominje, ali ne obvezuje".
 
"Ona se zrcali, ali ona ne obvezuje i nema razloga da ne prihvatimo Istanbulsku konvenciju", rekao je. 

Pročitajte više