Pupovac: Ne mislite valjda da mi mjesec dana sjedimo skrštenih ruku i gledamo sebi u pupak

Foto: Hina

PREDSJEDNIK SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da će Klub zastupnika SDSS-a podržati zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije bez obzira na razlike koje postoje između SDSS-a i HDZ-a u pogledima na određena pitanja i formulacije u izjavi koja će biti usvojena uz taj zakon.

Komentirao je i postupak za opoziv Martine Dalić.

"Što se tiče Kluba zastupnika SDSS-a, on će podržati zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Bez obzira na razlike koje postoje među nama u pogledima na određena pitanja i formulacije u izjavi koja će biti usvojena uz taj zakon, mi ćemo zajedno odraditi taj posao. Imamo različite poglede i viđenja, ali smo došli do kompromisnog rješenja", kazao je Pupovac novinarima nakon sastanka koalicijskih partnera u vladi.

"Gledanje u pupak"

Nije konkretno odgovorio hoće li poduprijeti i potpredsjednicu vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić, budući da uskoro kreće postupak za njezin opoziv koji je pokrenula oporba.

"Razmišljam o tome što se događa s Agrokorom i na koji način vlada prati cijeli proces postizanja nagodbe, njene primjene i restrukturiranja te kompanije. Za nas je važno da sve teče kako treba teći. Kada dođe tema rasprave koju predlaže opozicija sigurno nećemo imati drugo mišljenje nego svoje", kazao je Pupovac.

Nije konkretno odgovorio niti na pitanje smatra li da Dalić snosi političku odgovornost za ono što se događa u Agrokoru. Na novinarsku opasku da "slučaj Dalić" nije od jučer pa su imali mjesec dana o tome razmišljati odgovorio je protupitanjem: "Ne mislite valjda da mi mjesec dana sjedimo skrštenih ruku i nogu i gledamo sebi u pupak".

Pročitajte više