Najpoznatiji nogometni agent ljut na talijanskog izbornika: "Nisam mogao vjerovati kad sam to vidio"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ITALIJA će propustiti Svjetsko prvenstvo, ali će ostalim velikanima odlično poslužiti kao priprema za natjecanje u Rusiji.
 
Privremeni izbornik Luigi di Biagio objavio je tako popis nogometaša na koje računa za prijateljske utakmice protiv Argentine i Engleske. Imenima na popisu razljutio je Mina Raiolu, najpoznatijeg nogometnog agenta.
 
Danima je najavljivano da će se Mario Balotelli, njegov štićenik, vratiti u reprezentaciju, ali ni nakon četiri godine se nije našao na popisu.
 
"Razočarani smo jer Balotelli nije pozvan. Problem nije u trenutnom izborniku Di Biagiju, već u nogometnom sustavu u Italiji. Imamo Savez koja radi bez plana, bez ideje i budućnosti. Ponavljam, razočarani smo i ne razumijemo što igrač treba napraviti da bi se vratio u reprezentaciju", rekao je Raiola o Balotelliju koji je ove sezone za Nicu zabio 22 gola u 31 nastupu.
 
U problemu je i njegov drugi štićenik Gianluigi Donnarumma jer se na popisu našao i Gianluigi Buffon. Mnogi su vjerovali da će se Buffon nakon neuspjeha u kvalifikacijama oprostiti od reprezentacije, ali Talijani i dalje računaju na 40-godišnjeg vratara.
 
"Nisam mogao vjerovati kad sam vidio da je Buffon ponovo pozvan. Ja volim Buffona, da se razumijemo, ali moram vam reći da je to Italija, Italija je takva. Pokušavam napraviti neke promjene u posljednjih 10 ili 15 godina, ali bezuspješno. U nacionalnom timu smo poziciju izbornika povjeravali Venturi i sada Di Biagiju koji nikada ništa nisu napravili na najvišoj razini i očekujemo od njih rezultate. Ako smo pozvali Buffona danas, onda ga moramo voditi i na Euro, to se meni čini tako. S druge strane, Donnarummu možemo vidjeti samo na golu Milana jer, ako Buffon počne i naredni kvalifikacijski ciklus, onda će braniti i na Europskom prvenstvu..."
 

Pročitajte više