Desničari su potpuno poludjeli: "Muž istuče ženu, promijeni spol u djevojčicu i štiti ga Istanbulska"

Foto: Sandra Šimunović/ Pixsell, Screenshot: Facebook

HDZ danima trese pobuna, najavljena ratifikacija Istanbulske konvencije izazvala je tektonske potrese u stranci. Iako je HDZ, a to valja uvijek spominjati, još od 2014. pozivao na ratifikaciju, a 2016. je stavio i u predizborni program, posljednjih dana ovo je pitanje u potpunosti podijelilo stranku.

>> HDZ-ovi glasači su potpune budale, Istanbulska konvencija bila je predizborno obećanje HDZ-a

Protiv Plenkovića su ustali Milijan Brkić, Miro Kovač, Ivana Maletić, Davor Ivo Stier te brojni poznati i manje poznati članovi stranke. Bojno polje već danima je Facebook, gdje simpatizeri HDZ-a na stranicama stranke svašta pišu o Plenkoviću pozivajući ga da odustane od ratifikacije.

Jasno, u velikom broju slučajeva riječ je o argumentima bez ikakve težine, besmislicama koje graniče s paranojom i teorijama zavjere. Zanimljivo, HDZ je godinama, a posebno nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo stranke, imidž gradio na niskim strastima, poluargumentima i širenju panike. U slučaju Istanbulske konvencije to im se vraća u glavu.

Potpuna paranoja

Tako je jedan muškarac ispod objave na Facebook stranicama stranke napisao kako će, u slučaju ratifikacije, muškarci koji tuču žene mijenjati spol da bi ih zaštitila istanbulska konvencija.

"Muž koji istuče ženu i ona ga prijavi policiji a muž u međuvremenu promjeni spol u djevojčicu koga tada štiti IK ili tada nastupa Rada Borić sa ostalim udrugama i ona donosi presudu koja je snažnija od Hrvatskih zakona Ženevska konvencija nije spasila ranjenike iz Vukovarske bolnice tako da ni IK ne pomaže ženama nego će neko debelo omastiti brk Molim objašnjenje a ne blokadu", napisao je muškarac na stranici HDZ-a na Facebooku. Objavu mu je "lajkalo" dvanaest osoba. Objašnjenje nije dobio, no nije ni, kako se čini, blokiran.



Jasno, riječ je o samo jednom od komentara, nešto ekstremnijem od ostalih. Ali cijeli niz drugih komentara potvrđuje koliku je paranoju ratifikacija jedne konvencije izazvala na desnici.

"Halo, g. Plenkoviću, što se čeka? Na jednoj strani Vi, Vaši poltroni (koji će Vam biti “vjerni” samo dok ste na vrhu), Borićka, Pusićka, Sarnavka, Pupovac, Puhovski & Co., a na drugoj Crkva, HAZU, članovi HDZ-a te domoljubni i bogobojazni narod. Malo vas je, premalo.
GAME OVER!"

"Mozes si zabit izjavu znas gdje jer nema nikakav znacaj, tko nije citao, postoje clanci za koje postoje moguce ograde, ali za clanke gdje se definira rod i rodne neutralne pojave nema ograda ni izjava"

"Vi ste se skroz pogubili. Zapleli ste se toliko da se nećete stići otpetljati"

"U PM I TI I SDP I VAŠI PRILJEPCI NEKULTURNO ALI JEDINO VAMA I VAŠIMA RAZUMLJIVO ODBIJ BANDO OD VJERNIKA"

"FUUUUUUUUUUJJJJJJJJ,koja ste vi prevara!!!!"

"Svatko tko je demokršćanskog svjetonazora protivi se Istanbulskoj konvenciji.Vjera mu to ne dozvoljava.Amen"

>> HDZ-ovi fanovi na Fejsu podivljali zbog Istanbulske: "Plenki, odjebite ti i Juncker, lažeš ko Srbin"

A gore su navedeni samo neki od komentara na jednu objavu od jutros. Proteklih dana simpatizeri su bili još ogorčeniji. U svakom slučaju, pred HDZ-om su zanimljivi dani. Svoje će simpatizere trebati nekako razuvjeriti i udaljiti od poluinformacija, paranoje i teorija zavjere. Ukratko, moraju se boriti protiv svih onih "argumenata" koje su godinama koristili u vlastitoj samopromociji.

Pročitajte više