Pucnjava u školi u Marylandu: Napadač ubijen, jedna učenica u kritičnom stanju

Screenshot: Facebook (CNN)

AMERIČKA srednja škola Great Mills High u Great Millsu, u državi Maryland, poprište je novog napada vatrenim oružjem.

Kako javlja NBC, pucnjava se dogodila jutros. Prema prvim informacijama, jedna osoba je ubijena, a sedmero ih je ranjeno.

Napadač ubijen, jedna učenica kritično

Kako je na konferenciji za novinare izvijestila policija, napadača je upucao zaštitar, a od posljedica ranjavanja je preminuo.

U kritičnom stanju je prevezen u bolnicu u kojoj su u također kritičnom stanju bili njegovih dvoje kolega koje je upucao.

Prema najnovijim informacijama, upucana učenica je i dalje u kritičnom stanju, dok je upucani učenik trenutno stabilno.

Napadača upucao zaštitar

Prema najnovijim informacijama napadač je učenik škole. Teško je ranio dvoje kolega u srednjoj školi u Marylandu prije nego što ga je ranio zaštitar i tako zaustavio napad, objavila je policija.

"Napadač je ustrijelio učenika i učenicu u školi Great Mills u okrugu St. Mary's da bi ga potom zaštitar ustrijelio", rekao je šerif Timothy Cameron.

"Motivi napada zasad su nepoznati", dodao je šerif.

Jedan je učenik te škole na Twitteru napisao: "Moja škola je zatvorena zbog napada. Moguće je da je netko već mrtav. Molite za nas".

Za četiri dana organiziran je "Marš za naše živote"

Do incidenta je došlo nedugo nakon napada 14. veljače u srednjoj školi u Parklandu na Floridi u kojem je napadač ubio 17 ljudi.

Pucnjava se dogodila četiri dana uoči Marša za naše živote koji su suorganizirali preživjeli studenti iz Parklanda, u Washingtonu kako bi pozvali zastupnike da donesu stroži zakon o oružju.

Učenicima škole u Marylandu, kojih ima oko 1.600, kako javlja NBC, putem Twittera obratila se i Emma Gonzalez koja je preživjela pucnjavu u Parklandu i koja je glasna zagovornica kontrole oružja.


 

 

Pročitajte više