Mark Zuckerberg u jednom danu izgubio šest milijardi dolara

Foto: Hina/EPA/123rf

VRIJEDNOST Facebooka pala je za 37 milijardi dolara, a njegov vlasnik Mark Zuckerberg lakši je za šest milijardi dolara.
 
Pad dionica Facebooka od šest posto u ponedjeljak najveći je u posljednje četiri godine. No usprkos velikom padu, Facebook je ostao jedna od najvrjednijih svjetskih kompanija s vrijednošću od 500 milijardi dolara.
 
>> Facebook usred skandala: Bez dopuštenja uzimali podatke od 50 milijuna ljudi?
 
CNN prenosi da su dionice pale za 12 dolara u poslijepodnevnom trgovanju u ponedjeljak. Zuckerberg drži oko 400 milijuna dionica Facebooka koje vrijede više od 70 milijardi dolara, što ga svrstava u deset najbogatijih ljudi svijeta.
 
Odlazi šef sigurnosti
 
Facebook se ovih dana suočava s nizom problema i skandala, između ostalog s ruskim hakerima i davanjem pristupa osobnih podataka svojih korisnika tvrtki Cambridge Analytic, koja je bila zadužena za izbornu kampanju Donalda Trumpa. Podaci su korišteni kako bi se utjecalo na politička stajališta ljudi, a navodno se radi o brojci od čak 50 milijuna korisnika Facebooka.
 
Zbog svega toga, šef sigurnosti Alex Stamos najavio je napuštanje kompanije, a kao glavni razlog navodi se neslaganje s politikom samog vrha firme.
 
Stamos je htio pokrenuti internu istragu i razotkriti aktivnosti koje su provodili Rusi nastojeći utjecati na predsjedničke izbore u SAD-u, no kako tvrde izvori iz Facebooka, redovito je nailazio na negativne reakcije i odbijenice iz vrha najpoznatije svjetske društvene mreže.

Pročitajte više