Mostovac napao Ivicu Puljka: "On djeci po školama govori da nema Boga"

Foto: Facebook

JOSIP MARKOTIĆ, vijećnik Mosta u splitskom Gradskom vijeću, napao je danas Ivicu Puljka.

"Bez znanja roditelja, uz svoj znanstveni dio nameće uvjerenja po školama i vrtićima i djeci govori da je znanost dokazala da nema Boga, to smatram potpuno neprimjerenim ideološkim pristupom. Zamolili su me roditelji da to javno kažem na Vijeću. Ne vidim razliku između Pernara i Puljka", zavapio je Markotić, poslijedoktorand na katedri za teologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, koji se založio za otvaranje katoličkih škola kao oblik borbe protiv rodne ideologije. Zbog prozivki da Puljak agitira protiv Boga, Markotić je zatražio pauzu sjednice Gradskog vijeća. 

Ubrzo je stigao odgovor iz redova stranke Pametno. 

"Grozno je da se sjednica koristi za nešto što nema veze s dnevnim redom. Ružno je čuti ovakve laži i neistine. Gospodin Puljak ne upada u škole, dolazi isključivo gdje ga ljudi pozovu, isključivo na inicijativu nastavnika i ravnatelja. Ako su roditelji nezadovoljni, to moraju riješiti s tom ustanovom. Nikada nije došao bez odobrenja. Ono što govori, piše u svim knjigama, ne propagira ideologiju. Odgovora na pitanja o svemiru znanstveno i dokazano", kazala je Natalia Tafra Bazina iz stranke Pametno. 


 

Puljak: Što drugo nego se nasmijati na ovo?

Marijana Puljak nije na sjednici Gradskog vijeća, ali je zato Markotićev istup komentirala na Facebooku. 

"Most je upravo optužio Ivicu da upada u škole i vrtiće i širi svoju ideologiju. Njihov gradski vijećnik u Splitu zatražio je stanku Gradskog vijeća i usporedio ga s Ivanom Pernarom. Što drugo nego se nasmijati na ovo. Ivica je upravo u Varaždinu i drži predavanje u jednoj školi na poziv nastavnika i ravnatelja te ustanove, kao što to čini i inače dok djeci prenosi znanstvene spoznaje, a ne svoju ideologiju. Budućnost je sjajna upravo zbog mnogih znanstvenika koji pomiču granice ljudskog znanja. Nadam se da će Ivica svojim neumornim radom, koliko god nam nedostajao doma radi svojih putovanja po cijeloj Hrvatskoj i svijetu, potaknuti što više djece da se bave znanošću", komentirala je Marijana Puljak. 

Pročitajte više