Icardi: Vrijedim više od 100 milijuna eura

Foto: Hina/EPA

MAURO ICARDI trenutno je jedan od najubojitijih i najtraženijih napadača svijeta. Sjajni Argentinac ove je sezone zabio 22 gola u 25 utakmica, a prošlog vikenda stigao je do 100. pogotka u 172. nastupu za Inter.

Na njega je oko bacio Real Madrid, koji je na ljeto spreman potrošiti bogatstvo na napadača, a navodno su Interu već ponudili 100 milijuna eura, 10 manje od odštetne klauzule.

"Vrijedim li više od 110 milijuna? Nakon svega što se dogodilo u prijelaznim rokovima, možda i da. Ali s klubom sam razgovarao o tome, znaju što želim i zato smo mirni", rekao je Icardi o mogućem transferu.
 
U razgovoru za talijanske medije Icardi je progovorio o svojim željama, ambicijama i teškim trenucima u karijeri. Tvrdi da je sretan u Interu i da ne želi otići.

"Zabijanje golova je važno, ali biti kapetan Intera je moja misija", rekao je 25-godišnji Argentinac.

"Ponosan sam na kapetansku traku, ne pada mi teško ta dužnost, imam karakter za taj posao. Ovdje sam već pet godina, ali ne čini se tako. Bio sam igrač Intera otkako sam bio dijete. Na Playstationu sam uvijek birao Inter zbog Adriana. Želim u ovom dresu osvajati trofeje. Predugo klub nije ništa osvojio."

"San mi je igrati s najboljima u Interu. Naravno da govorim o Messiju, ali to je gotovo nemoguće jer je vezan za Barcelonu", kaže Icardi koji je kao mlad igrač bio u Barceloni, ali ga je karijera odvela u Italiju.

"Odlučio sam otići u Italiju jer sam bio uvjeren da mogu napraviti više nego u Španjolskoj. U ono vrijeme nije bilo lako biti u Barceloni. Ovdje sam dobio priliku igrati na visokoj razini.

Prije dvije godine Icardi je objavio autobiografiju zbog koje se našao na udaru Interovih navijača jer ih je kritizirao.

"Žalim zbog toga. Knjiga je bila loša za sve, ali objasnio sam da nas navijači vole i da želim sve najbolje i njima i momčadi. Sretni smo što imamo takve navijače", rekao je Icardi. 

Icardi je rođen u Rosariju, ali se sa samo šest godina s obitelji preselio u Španjolsku. Nogometnu karijeru je započeo u niželigašu Vecindariju u čijim je mlađim selekcijama zabio više od 500 golova. Prije točno deset godina uočili su ga skauti Reala i Barcelone, ali i Liverpoola i Arsenala. Katalonski klub je ipak bio najprivlačniji i Icardi je potpisao ugovor do 2013. U siječnju 2011. je otišao na posudbu u Sampdoriju, koja ga je potom otkupila za 400.000 eura. U Inter se preselio u lipnju 2013. i do sada je u dresu Nerazzurra upisao 172 nastupa i postigao 100 golova.

 
 

 

 

Pročitajte više