PREKID, PREOKRET I ČETIRI SATA DRAME Medveščak korak od ispadanja nakon lude utakmice u Ledenoj

Foto: Igor Kralj/Pixsell

HOKEJAŠI Medveščaka su nakon četiri sata drame izgubili petu utakmicu četvrtfinala doigravanja EBEL-a u Domu sportova od Linza 3:4 (0:3, 2:0, 1:0, 0:1) te u seriji na četiri pobjede sad gube 3:2.

U čudnoj utakmici Linz je na kraju prve trećine vodio 3:0, a Medvjedi su igrali kao da je riječ o pripremnoj trening-utakmici koja im se istovremeno uopće ne igra. Austrijanci također nisu odigrali ništa spektakularno, ali im je i to bilo dovoljno da praktički riješe susret već nakon prve dionice.

U razmaku od 14 sekundi s osme na devetu minutu zabili su dva gola, a sa zvukom sirene još jedan i Ledena dvorana je zvižducima ispratila Medveščak na pauzu. Ništa se nije promijenilo ni u nastavku, no u 32. minuti se utakmica prelomila.

Led ispred gostujuće klupe se potpuno raspao i suci su nakon kraćeg vijećanja poslali igrače u svlačionicu uz opasku glavnog spikera da se susret prekida na 15 minuta dok se led ne popravi. No pauza je trajala čak 45 minuta budući da je osoblje moralo po kratkom postupku napraviti novi komad leda što su na kraju nekako i uspjeli.

Ne znamo što je trener Doug Bradley rekao svojim igračima u svlačionici, ali na led je nakon prekida izašao potpuno drukčiji Medveščak. Stisnuli su Austrijance kao što su to radili u prve dvije utakmice ove serije i prvo je Koskiranta u 38. minuti smanjio, a onda je Tikkanen u 40. krasnim udarcem zabio za sad već vrlo živih 2:3.

U trećoj trećini, ista slika. Medveščak je bio puno bolji, iako je golman Carr u dva navrata čudesno spasio svoj gol, pa je utakmicu u produžetak 67 sekundi prije kraja odveo Schiestel odbijancem za 3:3. Kako to obično biva u ovakvim utakmicama, nakon takvog povratka dobiješ jednu šansu za potpuni preokret.

Medveščak ju je dobio u vidu isključenja u zadnjoj sekundi zadnje trećine te je produžetak započeo na powerplayu. Stisnuli su domaćini Linz, svim silama tražili pobjednički gol, ali nisu uspjeli i gosti su u 66. minuti uzeli ponuđeno.

Koskiranta je, u pokušaju da izbije pak, samo dodao Hoferu koji strašnim šutem iskosa s desne strane zabija za konačnih 4:3. Tako je Linz nakon što je izgubio prve dvije utakmice poveo 3:2 u seriji i sutra u 19:15 na istom mjestu ima priliku plasirati se u polufinale.

Izbori li Medveščak sedmu utakmicu, ona će se igrati u petak u Linzu.

EBEL, doigravanje, četvrtfinale:

KHL Medveščak - Black Wings Linz 3:4 (0:3, 2:0, 1:0, 0:1)

Linz vodi 3:2 u seriji na četiri pobjede

Pročitajte više