Srpski predsjednik Vučić tajno otišao u Ameriku

Foto: Srđan Ilić/Pixsell

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić otputovao je u Sjedinjene Američke Države, a nikome u Srbiji nije jasno što tamo radi.

Vučić javnost nije ni obavijestio da se nalazi u SAD-u, sve dok ga nije razotkrio lider Narodne stranke i bivši ministar vanjskih poslova Srbije te nekadašnji predsjednik Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić.

Jeremić razotkrio Vučićev tajni posjet New Yorku

Jeremić je Vučića na Twitteru pitao je li u privatnom posjetu New Yorku i o čijem trošku, je li večerao u jednom od najskupljih njujorških restorana i je li račun platio on ili Soros. 

Ubrzo se javio Vučić. Ironično je komentirao Jeremićeve optužbe o večeri sa Sorosem, ali je zapravo neizravno potvrdio da se nalazi u New Yorku. 

Glas Amerike objavio je da je Vučić u privatnom posjetu New Yorku sa svojom kćeri, da diplomatska misija u New Yorku nema veze s njegovim posjetom te da s njim tim povodom uopće nije u kontaktu.

Jeremić je, nakon Vučićeva odgovora, srpskog predsjednika još pitao zašto je tražio da nema osiguranje predviđeno protokolom i koliko je zbog njega kasnilo polijetanje aviona za New York u subotu.

Pitao ga je još je li istina da je u utorak u Parizu razgovarao s kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem.

Vučić više nije odgovarao na tweetove.

Kolindini tajanstveni odlasci u SAD

Situacija inače dosta podsjeća na nikad do kraja razjašnjene posjete hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u. 

Posljednje dvije godine, naime, Kolinda je Novu godinu čekala u SAD-u na privatnim zabavama, a ove godine, pritisnuta aferama s posljednja dva putovanja, predsjednica Hrvatske odlučila se na putovanje u tu zemlju početkom prosinca. 
 
Važno je naglasiti kako su odlasci predsjednice krajem 2015. i 2016. godine proglašeni državnom tajnom, a javnost do danas nije sigurna je li predsjednica boravila u toj zemlji privatno ili službeno. 
 
Prvi odlazak u SAD bio je krajem 2015. godine. Grabar-Kitarović otputovala je 29. prosinca 2015. godine u službeni posjet SAD-u, koji je počeo - šest dana kasnije, točnije 4. siječnja. Iz Ureda predsjednice tvrde kako nemaju nikakav dokument, zapis, dosje ili registar o tome gdje je predsjednica bila tih šest dana i s kim se sastajala.
 
Tvrdili su da riječ o službenom posjetu, no isto tako odbili su dati bilo kakve podatke gdje je predsjednica bila gotovo tjedan dana!? Jedino što su priznali bilo je da je predsjednica za Novu godinu bila na privatnoj zabavi. Gdje, s kim i za čiji trošak, nisu odgovarali. 
 
Sljedeće godine, predsjednica je sve to ponovila. Otišla je u Ameriku i nestala. Opet smo od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tražili dostavu dokumentacije koja se odnosi na službeni posjet Sjedinjenim Američkim Državama.
 
Sve naše zahtjeve za detalje Kolindinih tajanstvenih posjeta Americi Ured predsjednice odbio je dati, braneći se da ne znaju gdje je bila predsjednica. 
 
Iz jedne od Kolindinih avantura nastao je legendarni i dubinski sramotni intervju na ogradi Bijele kuće.
 

Pročitajte više