MARIBOR SUSPENDIRAO ZAHOVIČA Zbog odvratne poruke novinaru ne smije u klub

Screenshot: Youtube

ZLATKO ZAHOVIČ formalno je sportski direktor, ali je zapravo Mariborov gazda mamićevskog tipa. Slovensku, ali i širu sportsku javnost šokirao je obraćanjem novinaru koji ga je pitao je li mu žao što Maribor gleda sve manje navijača. 

Nakon što je njegova momčad na domaćem terenu izgubila 0:2 od Krškog, Olimpija, koju vodi Igor Bišćan, na prvom mjestu otišla je na nedostižnih deset bodova prednosti. Zahovič je zato na konferenciji za medije nakon izvjesnog gubitka naslova bio iznimno nervozan.
 
S obzirom na to da je i inače prgav, samo je tražio povod za istresti se na nekom od novinara. Dao mu ga je Dejan Mitrović, koji je Zahoviča pitao je li razočaran što je na stadionu bilo tek tisuću i pol gledatelja.
 
Zahovič mu je na sasvim prikladno i ni po čemu provokatorsko pitanje ovako odgovorio:
 
"Ti samo želiš provocirati. Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao obiteljsku tragediju, mislio sam da će te to nečemu naučiti, ali rekao bih da nije", odgovorio mu je Zahovič aludirajući na smrt novinarovog oca.

Naravno, nešto ovako primitivno bilo je previše čak i za Zahoviča pa je novinar kojeg je uvrijedio ostao u šoku:
 
"Postavio sam normalno pitanje. Tragedija koja mi se dogodila teško me pogodila pa mi je ovo bilo prilično bolno. Ne znam kakve veze konferencija za medije na temu nogometa ima s tim i zbog čega je Zahovič to spominjao. Još sam u šoku", govorio je Mitrović nakon Zahovičevog ispada. 
 
Kao da već nije napravio dovoljno ružan potez, Mariborov sportski direktor nastavio je:
 
"Nemam se razloga ispričati. Ako bude potrebno, ispričat ću se, ali sada to nije slučaj. Riječi koje sam mu izgovorio nisu uvrede. Samo sam štitio Maribor, koji volim i koji mi je kao obitelj."
 
Ali obitelj se, barem privremeno i pod pritiskom zgrožene javnosti, odrekla glave. Maribor je na Twitteru objavio da je upravni odbor kluba na današnjoj sjednici do daljnjeg suspendirao sportskog direktora.
 
"Konačna odluka oko statusa sportskog direktora bit će poznata sljedećih dana, kada će s njim biti obavljen razgovor", piše u priopćenju. 

Pročitajte više