POŽAR U ROVINJU Poginula starica, ozlijeđeni muž i žena

Ilustracija: Pixsell/Ivo Cagalj

JEDNA osoba je poginula, a dvije su teže ozlijeđene u požaru koji je oko 20:05 sati buknuo u naselju Kokuletovica nedaleko od Rovinja, izvijestila je istarska policija.

Zapovjednik JVP-a Rovinj za Index je potvrdio kako je došlo do požara. Zamjenik zapovjednika je na terenu.

"Još gasimo, baraka od tridesetak kvadrata. Trenutno dimi, a radimo na raščišćavanju. Na terenu je šest vatrogasaca u četiri vozila", rekao je za Index zamjenik zapovjednika JVP-a Rovinj Sandro Žufić.

Smrtno stradala starica

Prema prvim podacima, policija je dojavu o požaru drvene kućice, tzv. barake, zaprimila od Centra 112, a po dolasku na mjesto događaja utvrđeno je kako je u nesreći smrtno stradala 85-godišnja starica iz Rovinja dok su supružnici, 68-godišnji muškarac i 62-godišnja žena, također iz Rovinja, zadobili teške tjelesne ozljede, odnosno opekline te su prevezeni u KBC Rijeka.

"U tijeku je gašenje drvene kućice od strane pripadnika rovinjske javne vatrogasne postrojbe nakon čega će policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara započeti očevid koji bi trebao utvrditi okolnosti nesreće i točan uzrok požara", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Inače, drvena kućica nalazi se na poljoprivrednoj parceli i u njoj nitko od stradalih nije živio. Istraga je u tijeku.   

Pročitajte više