OKO SOKOLOVO O SUĐENJU NA DERBIJU "Kako netko može reći da ovo nije penal?"

Foto:PIXSELL/D.Javorović

POSLJEDNJE prvenstveno kolo Prve HNL donijelo je veliki derbi Osijeka i Hajduka, brojne pogotke, ali i sudačke pogreške.

Utakmica kola igrala se u Gradskom vrtu, gdje je Osijek nakon dva preokreta izborio remi 3:3 protiv Hajduka. Glavni sudac utakmice Fran Jović našao se pod povećalom zbog nekoliko spornih situacija, koje je u emisiji Stadion analizirao sudački stručnjak Mateo Beusan.

"Bila je to teška utakmica za suditi", reklo je Oko sokolovo.

U 57. minuti Hajduk je postigao gol za vodstvo 2:3 nakon što se Ahmed Said našao na rubu ofsajda, a Šimunec zakucao u vlastitu mrežu. Situacija je bila čista, kaže Beusan: "Radi se o milimetrima, ne bih optuživao suca zbog toga."

U 70. minuti Osijekov napadač Grezda je sam izašao pred Leticu. Prije nego što je lopta došla do Grezde pomoćni sudac pokazao je zaleđe Bobana, drugog Osijekovog napadača, ali je glavni sudac Jović pustio da se igra. Boban nije dirao loptu, ali je potrčao za sjajnim dodavanjem Marića i na sebe navukao Hajdukove braniče dok je Grezda iz drugog plana pokupio loptu i izbio pred gol, spetljao se u blatu, a Juranović i Letica su uspjeli otkloniti opasnost.

> OFSAJD KOJI JE VIDIO POMOĆNI SUDAC, ALI NE I GLAVNI Osijeku je ovaj nesporazum donio priliku za gol

"Pomoćni sudac pokazuje zaleđe, ali moramo pohvaliti glavnog suca zbog ovog poteza. Sudac je taj koji zaustavlja igru, a svi igrači Hajduka su zastali i čekali zaleđe (kad su vidjeli zastavicu pomoćnika, op.a.). Sve čestitke Joviću za ovo", rekao je Beusan. 


Još jedna sporna situacija odigrala se u 77. minuti kada je Jović dosudio jedanaesterac za Osijek, a domaćin zabio za 3:3. Lopa je na ulasku u šesnaesterac na volej dočekao jednu visoku loptu, opalio je i pogodio đon Mije Caktaša. Pao je na travnjak, a sudac pokazao na bijelu točku i žuti karton hajdukovcu.

> JE LI SUDAC PRESTROGO DOSUDIO PENAL ZA OSIJEK? Pogledajte situaciju u Hajdukovom šesnaestercu

"Kako netko može smatrati da ovo nije kazneni udarac i žuti karton!?" čudio se Beusan. Podržao je suca i kod odluke u 87. minuti, kada je Fomitschowu pokazao drugi žuti karton zbog oštrog prekršaja.  

Prokomentirao je i pogreške na ostalim utakmicama i potvrdio da su oštećeni bili i Inter protiv Lokomotive, Cibalia protiv Rijeke, kao i Hajduk protiv Lokomotive u utakmici Hrvatskog kupa prošlog tjedna.

Velikom pogreškom nazvao je poništeni gol Intera protiv Lokomotive zbog nepostojećeg zaleđa. Na Rujevici je Heber iz zaleđa zabio jedan gol za Rijeku, a Hajduku protiv Lokomotive nije dosuđen čisti jedanaesterac nakon rušenja Saida u šesnaestercu. 

"Nema dileme, jasno je da se radi o prekršaju za kazneni udarac", rekao je Beusan. 

 

 

 

Pročitajte više